Bjørndalen parkerte Northug

Avsluttet sesongen med hundekjøring.

Ole Einar Bjørndalen byttet ut børsa med ei bikkje.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det skjedde på Sjusjøen lørdag, der han, Petter, Tomas og Even Northug var blant de mange topputøvere som stilte opp i Snørock.

Les også

Langrennshåp (24) legger opp: - Jeg skjønner folk er overrasket

Det samme gjorde Tiril Eckhoff, som i likhet med Bjørndalen ble verdensmester i Holmenkollen i vinter, da det nettopp var VM i skiskyting på hjemmebane. Nå fikk hun også en hund hun skulle holde styr på.

Tomas Northug, Lars Berger, Even Northug, Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug til start. Litt av et felt.

Bjørndalens mangeårige smører Svein Ivar Moen, som har syv VM-medaljer i hundekjøring, var blant dem som hadde trommet sammen til sesongavslutning i denne idretten.Og nettopp fordi han kjenner Bjørndalen så godt, kom ikke bare skiskytterveteranen, men også kjæresten Darja Domratsjeva.

— Dette var mitt andre år med Snørock. Jeg var så heldig at jeg fikk en fantastisk sprek hund i år igjen. Hunden het X og var i super form. Hunden dro meg inn til andreplass , sier Bjørndalen.

Han er i området for å teste ski.

— Vi hadde flotte vinterforhold og det var stor konkurranse fra Northug brothers. Jeg kommer tilbake neste år, men nå er sesongen over, legger 42-åringen til.

Fikk barnepulk

Det morsomme var at Bjørndalen, som nylig varslet at han skal bli pappa, fikk en barnepulk i premie.

Mangeårig norgesmester Lena Boysen Hillestad var også med på å få dette arrangementet i land, og hun var overveldet over interessen.

— Det kom 200 til start, og topputøverne fikk de beste bikkjene. Dermed var det Tomas Northug som vant hele greia. Han lånte hunden «Run» og vant alle heat. I Superfinalen, etter at alle hadde vært med i prologen, var det Bjørndalen som endte på andreplass, foran hundekjører Yngve Hoel.

Også Hillestads datter Julie, som ikke bare er en topp hundekjører, men også en meget god golfspiller, kom på fjerdeplass. Hun og moren var på samme lag i NM for kort tid siden. Da ble det gull.

Kunne tyne storebror

Nå var det Tomas som lyktes aller best, og som Moen sier: - Da kunne han gi Petter tyn!.

Ilangrennsløypa er det ofte den eldste som setter Tomas på plass. Dersom Petter Northug finner ut at den mellomste av brødrene ikke holder mål, gir han klar beskkjed om det.

Tomas Northug fikk ikke landslagsplass i langrenn for kommende sesong, og da var Petter fort ute med å fortelle hva han syntes om det.

Nå slo den mellomste broren tilbake.

— Tomas har hund selv, og det var lett å merke, forteller Moen, som nå gir seg som smører for Bjørndalen.

Han legger til at Petter Northug ikke hadde noen sjanse mot de aller beste.

På en dag da det snødde veldig mye var det meget god stemning på Natrudstilen, og enda bedre under festen etterpå, som hadde samlet 450 mennesker.

De beste fikk kajakker i premie og det var det veldig populært.

— Tiril Eckhoff fikk en elgkalv i premie, forteller Moen, men ikke en hun måtte ta med seg hjem. Normalt blir de født i mai-juni. Trolig får VM-vinneren kalven som mat på et senere tidspunkt.

Publisert: