Benfica overlistet Tottenham i London

Et slurvete Spurs får en tøff returkamp mot Benfica etter 1-3 på eget gress.

VRIENT NÅ: Hugo Lloris og Spurs har en kjempejobb foran seg i Portugal om de skal kunne snu 1-3 til avansement.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Christian Eriksen så ut til å ha berget Europa League-håpet for Tottenham med en frisparkperle etter drøye timen. Men åtte minutter før full tid var Tottenham-forsvaret lite våkne og lot Luisão hamre inn 3-1 fra spiss vinkel i den første av de to åttedelsfinalene mellom lagene.

Det var annen gang Benfica-kapteinen fikk stå umarkert i Spurs-boksen og annen gang han utnyttet det til fulle. Etter 57 minutter slo Ruben Amorim hjørnespark etter selv å ha blitt hindret av Hugo Lloris. I feltet var Luisão klar og stanget ballen kontant i nettet.

Vertene åpnet kampen best, men virket rufsete ved flere anledninger. Samtidig utnyttet Benfica sin første sjanse etter et vellykket angrep i det 29. minuttet. Amorim fant Rodrigo på løp med en glimrende ball, og kantspilleren dro seg innover og avsluttet iskaldt alene med Lloris.

MÅLSCORER: Luisao hamret inn 3-1 til Benfica via tverrliggeren og sendte en hilsen oppover.

I forrige runde ble Emmanuel Adebayor Tottenhams redningsmann, og Tim Sherwood valgte en periode å satse på lange baller mot den høyreiste spissen. Torsdag fungerte det heller dårlig.

Adebayor fikk en stor sjanse til å utligne kort tid etter hvilen, men sleivsparket ballen to meter utenfor.

Tottenham-manager Tim Sherwood måtte slukkøret innse at Benfica ble for sterke for hans lag.

Formsterke Benfica tok langt bedre vare på sine muligheter og fikk med seg en solid og fortjent 3-1-ledelse fra White Hart Lane. På hjemmebane har ikke laget tapt hele sesongen.

(©NTB)

Publisert: