Sandnes Ulf-treneren: - Betryggende å se bredden vi har

Det var ikke lett å se at Sandnes Ulf valgte å spare mange etablerte spillere. De som var på banen sprudlet.

Mange dueller ble det ute på den fine kunstgrasbanen på Bogafjell. Her er det Niklas Sandberg som hopper over en liggende Daniel Berntsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SANDNES ULF – VIDAR 6-0

Bengt Sæternes lot mange av spillerne som startet mot Nest Sotra får stå over kampen mot Vidar. Allerede kommende mandag venter nemlig ny kamp mot Jerv i Lyngdal.

— Vi kan ikke drive rovdrift på spillerne, derfor lot jeg mange av dem som ikke har fått så mye spilletid i det siste få starte her i denne kampen. Og jeg må virkelig si at det er betryggende å se den store bredden vi har i stallen vår, sier Sæternes.

For han fikk virkelig se at mange av de spillerne som banker på døren til en startplass i førsteelveren virkelig tok ansvar og leverte varene mot Vidar. Spesielt blomstret spillerne etter pause.

Gode etter pause

— Vi var litt for passive og gjorde for mange pasningsfeil før pause, men dette klarte vi å stramme opp og det som ble levert av offensiv fotball de siste 45 minuttene var direkte gledelig, understreker Sandnes Ulf-treneren.

Spillerne utnyttet farten sin, spilte ballen i bakrom og scoret det ene fine målet etter det andre. Til slutt ble Vidar sendt hjem med seks sure baklengsmål i sekken.

— Jeg må bare berømme Sandnes Ulf for det de leverte mot oss. De var direkte, og hadde en rekke gode overganger som vi ikke var med på i det hele tatt. Jeg må virkelig si at jeg ikke hadde trodd at de skulle leke slik med oss når de manglet så mange etablerte spillere, sier Vidar-trener Gaute Johannessen.

Hardt straffet

Han innrømmer at han trodde at de skulle klare å prestere et helt annet resultat mot et så reservespekket Sandnes Ulf-lag, men samtidig er han klar på at de selv fikk seg en leksjon som de må ta med seg videre.

— Jeg liker veldig dårlig å tape med seks mål, og jeg synes det er flaut. Samtidig er vi i mars, og jeg tror både vi i trenerteamet og spillerne har godt av å få en slik lærepenge. Det er ikke til å legge skjul på at vi ble utrolig straffet for svakt forsvarsspill i denne kampen, understreker han.

Ingen har klippekort

Bengt Sæternes legger ikke skjul på at det var gledelig at det var så mange spillere som meldte seg på i kampen om en plass på serielaget i oppgjøret mot Vidar.

— Det er helt klart at ingen etablerte spillere skal tro at de har klippekort til en plass på laget. I denne kampen framstår så mange unge sultne spillere med en slik innsats og entusiasme, og ikke minst målteft, at det blir et bikkjeslagsmål om å få starte for Sandnes Ulf i seriepremieren, sier han.

Og etter at klubben hadde en lang periode med treningskamper uten scoringer, så har det virkelig løsnet i det siste.

— Å score seks mål, selv i en treningskamp, er i dagligdagskost. Det gjør mye med selvtilliten akkurat det, mener Sæternes.

SANDNES ULF – VIDAR 6-0

Pause: 1-0

Bogafjellbanen, 100 tilskuere

Mål: Kent Håvard Eriksen (4) 2-0 Marius Helle (53), 3-0 Eriksen (58), 4-0 Petter Stangeland (66), 5-0 Even Haraldsen (69), 6-0 Stangeland (80).

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Gult kort: Kyrre Flesjå, Sandnes Ulf

Sjanser:11-3

Hjørnespark: 3-4

Sandnes Ulf (4-4-2): Egil Selvik – Vegard Skjørestad, Axel Kryger, Kenneth Sola, Kyrre Flesjå - Vegard Aasen, Andreas Dybevik, Adonis Brahimi, Niklas Sandberg – Kent Håvard Eriksen, Marius Helle. Benyttede innbyttere: Petter Stangeland, Even Haraldsen, Eirik Larsson, Markus Fjelde.

Vidar (4-4-2): Eivind Meling – Alexander Rank, Eden Zormah, Daniel Berntsen, Ingvald S. Halgunseth – Sigve Kleppa Christiansen, Karl Henrik Refvik, Sander Flåte, Martin Håland – Eirik Jakobsen, Per Henrik Nag. Benyttede innbyttere: Nick Kranic, Vegard Bjørkheim, John Kristian Harestad, Vegard Olsen.

Publisert: