Molde banket pinlig svake AaFK

Tangotrøyene var sjanseløse og tapte 1-5.

Sander Svendsen og Molde smadret Aalesund.
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

AaFKs Molde-kompleks fortsetter. 0-5 i Molde i fjor, denne gang ble det 1-5. Og ved samtlige Molde-mål oppviste AaFK rett og slett fryktelig svakt forsvarsspill.

AaFK-spillerne så ut som 11 tapere alt fra start av. Fem mann i backrekka så ut til kun å virke forvirrende, for Molde fikk all verden av tid og rom de første 25 minutta. Markeringene fantes ikke, og hjemmelaget truet med å gå amok i scoringsprotokollen.

Allerede etter fem minutter smalt det skikkelig. 17-årige Sander Svendsen fikk enormt med rom på AaFKs høyreside, og knallet ballen i nærmeste hjørne. Sten Grytebust – skulle du kanskje ha tatt den?

Svakt

Baklengsmålet gjorde AaFKs fra før svake selvtillit enda dårligere, og Molde bare fosset fram. På høyre, venstre og i midten. Det var bare et tidsspørsmål før det neste målet ville komme, og det kom. Med AaFKs Michael Barrantes nærmest som pasningslegger til Ola Kamara. Barrantes fikk ballen i eget felt, men fikk et elendig førstetouch som endte med at Kamara kunne bråvende og fyre av mellom beina på Edvard Skagestad og inn i nota. Grytebust var på ballen, men den trillet inn.

Tankene gikk raskt til fjorårets pinlige affære på Aker stadion, der AaFK måtte tåle et 0-5 tap. Kunne dette bli enda verre? Det ble ikke det, men det var ikke mye som manglet.

Fortsatte med fem bak

AaFK fortsatte med sine fem forsvarsspillere selv om de lå under 0-2 før ti minutter var gått, og Harald Aabrekk rev seg i håret han ikke har. Molde eide ballen, men så stilnet Molde-stormen av. Plutselig begynte Molde å slurve, AaFK fikk låne ballen, og etter et langt utspill fra Grytebust og hælflikk av Henrik Bjørdal fikk Barrantes et stor dobbeltsjanse. Som til slutt Ørjan Nyland fikk slått til corner.

Da var det spilt 26 minutter, og denne sjansen så ut til å gi AaFK nytt mot. Kanskje ikke Molde var så uovervinnelige likevel? Og resten av omgangen var jevnspilt, og etter 43 minutter kom et strålende AaFK-angrep. Henrik Bjørdal fikk godt med tid utenfor MFKs 16-meter, stakk ballen til Leke James som parkerte Martin Linnes. Istedenfor å skyte fra skrått hold trillet Leke ballen inn foran mål, der Barrantes kom stormende og for åpent mål kunne han ikke bomme. 1-2, og full fyr i teltet igjen. Og hos det fåtallige AaFK-publikumet.

Total dominans

Men Molde hadde tydeligvis bare tatt seg en pust i bakken mot slutten av 1. omgang, for 2. omgang ble veldig lik det som skjedde i starten av 1. omgang. Med bortimot total Molde-dominans. Sten Grytebust hindret enda flere baklengsmål med flere fine parader, mens resten av AaFK-forsvaret løp rundt som forvirrede høns.

Og forut for både 3-1 og 4-1 var det AaFK-spillere som opphevet offsiden. Mens Edvard Skagestad serverte Molde i forkant av 5-1 med en kamikaze-pasning de luxe. En pasning av typen «Benken venter». Forut for 3-1 prøvde Høyreback Akeem Latifu å sette Per Egil Flo i offside i stedenfor å markere ham. Og Flos innlegg satte Sander Svendsen inn.

Ola Kamara satte inn 4-1 etter stikker fra innbytter Tommy Høiland, her var det Jo Nymo Matland som lå innenfor resten av forsvarslinja og opphevet offsiden. Og da Tommy Høiland satte inn 5-1 mot et AaFK-lag i total oppløsning var det altså Skagestad som var synderen.

Tabelltrøbbel

Slik AaFK spilte i denne kampen, oser det tabelltrøbbel av tangotrøyene. Spilleglede, tempo, oppfinnsomhet – alt manglet mot naboen. Molde pleier \å dominere disse kampene, men sjelden så mye som denne søndagen. Molde skinte i kapp med sola over Aker stadion – AaFK ser ut til å være inne i tykkeste tåka. Kan Harald Aabrekk lede dem ut i sola igjen?

Da bør han kanskje ikke gjøre som mot Molde, da han tok av en god Henrik Bjørdal etter en drøy time. Det var mange andre hos AaFK som hadde fortjent en tidlig dusj før unge Bjørdal i går.

Molde henger seg som ventet på tetstriden, mens AaFK er plantet i bunnen med ett poeng og 2-11 i målforskjell. Nå venter Tromsø hjemme på Color Line stadion. Alt annet enn tre poeng der er for dårlig. Hører du, Aabrekk?

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Aalesunds FK

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Hommersåk samles i sorg – igjen

 2. Marte (19) og Tor Martin (19) omkom i MC-ulykken i Gjesdal: – Dette er ufattelig og grusomt

 3. Det trengs et forbud mot bruk av robot­klippere om natten og strenge reguler­inger for bruk om dagen

 4. Før visste bare lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser»

 5. Minst 123 avlyste flygninger mandag

 6. Ledere i app-sel­skap måtte gå etter varsler­sak