Joshua Kings erstatter sendte Chelsea mot avgrunnen

Glenn Murray påførte Chelsea og Jose Mourinho et grusomt hjemmetap.

Bournemouths Glenn Murray jubler etter scoringen mot Chelsea.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det så ut til å ende 0-0 mellom regjerende mester Chelsea og lille Bournemouth på Stamford Bridge. Ille nok sett med Chelsea-øyne, men det skulle bli så mye, mye verre.

Joshua King startet for Bournemouth. Han klarte ikke å score og gikk ut i kampens 80. minutt. Inn kom Glenn Murray som halvannet minutt senere ordnet 0-1-målet etter en corner som Chelsea ikke fikk klarert.

Dermed karret nyopprykkede Bournemouth seg over nedrykksplassen, mens Chelsea-krisen i seriesammenheng bare fortsetter. Chelsea har 15 poeng på 15 kamper og er bare tre poeng over nedrykksstreken.

Mourinho føler seg snytt

Spørsmålet er om Chelsea-eier Roman Abramovitsj kan akseptere det, eller om det nå er slutt på tålmodigheten overfor manager Jose Mourinho.

— Vi fortjente ikke å tape denne kampen, sier Mourinho i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

— Jeg mener at dommeren gjorde en stor feil. Vi skulle hatt straffespark etter en klar hands, sier portugiseren.

Han frykter overhodet ikke at Chelsea rykker ned.

— Jeg er bekymret, så klart. Det er ikke sjanse for at Chelsea kjemper mot nedrykk. Dét er ikke problemet. Problemet er at vi ønsker å bli blant de fire beste, sier Mourinho.

— Før denne kampen var det realistisk å tro at kvalitetene våre ville få oss ut av denne situasjonen, men nå må vi kanskje heller sikte oss inn på topp seks, sier portugiseren.

Store King-sjanser

Joshua King startet alene på topp for Bournemouth. Chelsea var store favoritter og kunne ønske keeper Thibaut Courtois velkommen tilbake etter skade. Mourinho valgte igjen å starte med Diego Costa på benken, mens Eden Hazard fikk tillit på topp.

Joshua King i duell med Chelseas Nemanja Matic på Stamford Bridge lørdag kveld.

King hadde en kjempesjanse til å gi gjestene ledelsen etter 12 minutter. Først reddet Courtois forsøket fra Stanislas. King fanget returen, men nordmannen fikk ikke til en skikkelig avslutning.To minutter senere var King på ferde igjen, men skuddet fra 13 meter ble slått til corner av Chelsea-keeperen. Chelsea var rystet på eget gress, og hjemmelaget ble til tider utspilt av lille Bournemouth. Det fikk hjemmefansen til å pipe flere ganger.

Chelsea kom seg til hektene mot slutten av 1. omgang, men Artur Boruc i Bournemouth-målet viste klasse ved flere anledninger. Det sto dermed 0-0 ved pause etter en svært skuffende omgang sett med Chelsea-øyne.

Snytt for straffe?

Mourinho valgte å hive innpå Diego Costa på banen fra start i 2. omgang. Og det var hjemmelaget som åpnet best etter hvilen.

Men det er lett å se hvorfor den regjerende seriemesteren ligger på nedre halvdel etter 15 serierunder. Chelsea får det rett og slett ikke til.

De har heller ikke vært heldige med dommeravgjørelsene denne sesongen. Trolig burde Chelsea ha fått straffespark etter en hands i Bournemouth-feltet.

I stedet var det Glenn Murray som headet inn vinnermålet. Det så i tillegg ut som om han kunne ha vært hårfint i offside, men dommeren pekte mot midten. En sensasjonell borteseier var et faktum.

— Dette er det største resultatet i klubbens historie, sier manager Eddie Howe.

— Seieren er helt der oppe, sier matchvinner Murray.

Les også

 1. Kaptein Tettey forårsaket straffe da Norwich tapte

 2. Leicester-eventyret fortsetter: Tilbake på tabelltoppen

 3. Stoke herjet med Manchester City

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. AFC Bournemouth
 4. Joshua King

Premier League

SVUTMP
1Liverpool85302261618
2Manchester City85211531217
3Chelsea75111531216
4Manchester United8431157815
5Brighton & Hove Albion843185315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Disse ble drept på Kongsberg

 2. Viking slo Bryne i dramatisk skjebnekamp

 3. 20-åring fra Stord omkom i trafikkulykke i Spania

 4. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 5. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet

 6. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær