Knudtzon-dobbel senket Molde

Erling Knudtzon herjet, scoret to ganger og ble den store helten i LSKs seier mot Molde.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

LILLESTRØM — MOLDE 2-1 (0-1):

Lillestrøm har hatt en svak sesonginnledning, spesielt på hjemmebane. 0-2 mot Stabæk og 1-1 mot både Start og Vålerenga var beholdningen for Fugla på eget gress før oppgjøret onsdag.

SNUDDE KAMPEN: Her jubler LSK etter at Erling Knudtzon har utlignet til 1-1 på Åråsen

Den regjerende seriemesteren har langt fra vært like solide som forrige sesong. Dobbeltmesteren fra 2014 har måtte tåle tap hjemme mot Odd og borte mot Molde, i tillegg til uavgjort i Haugesund.Mot Lillestrøm fikk Molde-midtstopperne Vegard Forren og Joona Toivio store problemer med å temme lynhurtige Knudtzon. 26-åringen viste gang på gang fram farten sin. Det skapte mye trøbbel for det vanligvis så solide stopperparet, men det var likevel Tor Ole Skulleruds mannskap som fikk åpningen de ønsket.

Drømmestart

Molde gikk høyt ut mot romerikingene. Klubben var tydelig ute etter en tidlig scoring og tre nye poeng. Romsdalingene fikk det de håpte på, og etter sju minutter tok de føringen. Nettkjenningen var av det pene slaget. Gjestene fikk frispark 18 meter fra mål, og midtstopper Joona Toivio banket ballen i lengste hjørne bak Arnold Origi.

Etter å ha tatt ledelsen hadde derimot Molde lite å by på.

LSK viste utover i omgangen at også de ønsket å være med å prege kampen. Vertene presset moldenserne bakover og kom til store sjanser. Både Johan Andersson og Moryké Fofana kom alene med målvakt Ørjan Nyland, men fikk ikke ballen i nettmaskene.

Annen omgang begynte som den første. Molde tok kommandoen, men mistet den fort. Lillestrøm presset Molde langt tilbake på egen halvdel og fortsatte å komme til å store muligheter. Først bommet Erling Knudtzon fra ti meter, mens Frode Kippes heading ble avverget i en duell på femmeterstreken.

LSK-press

I den påfølgende corneren ga trøkket endelig resultater. Marius Amundsen vant den første duellen og headet ballen til Knudtzon, som sto posisjonert i noe som lignet på offsideposisjon, men den tidligere Lyn-spilleren styrte ballen i buret etter 60 minutter.

Bare tre minutter etter var snuoperasjonen et faktum. Knudtzon viste nok en gang fram tempoet sitt. Han fikk ballen på høyrekanten, satte fart, skar inn i 16-meter og fikk lurt inn den avgjørende 2-1-scoringen.

Runar Kristinsson utvalgte la seg ikke bakpå selv om de var i ledelsen. Klubben fortsatte å skape muligheter. Jørgen Kolstad sto mutters alene seks meter fra mål like etter annen scoring, men på utrolig vis satte han ballen på Nyland. Like etterpå hadde Amundsen en god mulighet fra ti meter etter et frispark, men traff langt over målet.

Molde hevet seg da det gjensto et kvarters spill, men LSK-forsvaret hadde god kontroll på de gjestende spillerne.

På slutten av oppgjøret var det svært åpent bakover hos Molde. Lillestrøm kom til flere gode muligheter, men skuslet dem bort ved dårlige avleveringer. Tross sjansesløseriet kunne Kanarifuglene og resten av Lillestrøm-supporterne juble for sesongens første trepoenger på hjemmebane. (©NTB)

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Molde FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­kon­sept i Stavanger: – Tror det kom­mer til å bli veldig popu­lært

 2. FHI: Risikoen for syke­hus­innleggelse med omi­kron er 2 promille

 3. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 4. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

 5. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 6. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke