SISTE: Eric (22) på plass i Tromsø – signerte for TIL i dag

Eric Bugale Kitolano (22) har landet i Tromsø og blir TILs første spillersignering foran 2020-sesongen.

Publisert: Publisert:

I TROMSØ: Her har Eric Kitolano nettopp landet på flyplassen i Tromsø. I bakgrunnen er TIL-trener Lars Petter Andressen og agent Atta Aneke. Foto: Tobias Stein Eilertsen

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

OPPDATERT: TIL bekrefter nå at Eric Kitolano har signert en toårskontrakt med klubben.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med en ny utfordring i karrieren. TIL er en klubb med stolt historie og lange tradisjoner så jeg ser virkelig frem til utfordringen med å spille TIL tilbake til Eliteserien, sier Kitolano.

Allerede i juli i fjor sommer kunne iTromsø avsløre at TIL ønsket å hente Ull/Kisas midtbanespiller Eric Bugale Kitolano.

22-åringen fullførte sesongen i Ull/Kisa, som ble nummer 8 i fjorårets 1.-divisjon, men har ikke forlenget kontrakten med klubben og er nå Bosman-spiller.

2. januar kunne iTromsø fortelle at TIL har gjenopptatt tråden med Kitolano med tanke på en overgang noe daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg også bekreftet.

Strømberg fortalte sist uke at Kitolano hadde fått et tilbud med svarfrist mandag 6. januar, men i dag klokken 11.21 ankom Kitolano Tromsø med fly fra Gardermoen. Der ble han tatt imot av TILs assistenttrener Lars Petter Andressen.

– Det er en spiller vi har fulgt lenge som har et bra potensial. Han har bra erfaring fra 1.-divisjon, der han har rundt 60 kamper og har tatt steg, sier Andressen.

Enige om toårskontrakt

En signering skal være nært forestående, og overgangen vil trolig gå i orden i løpet av mandagen. Det betyr i så fall at Kitolano blir den første TIL-signeringen foran 2020-sesongen i 1.-divisjon. 22-åringen skal på medisinsk test mens han er her.

– Det føles bra. Nå har de (TIL) vært «på» lenge, så får vi se hvordan det går, sier Kitolano til iTromsø.

– Det var planen å hente ham også da vi skulle spille i Eliteserien, og han er også ettertraktet av eliteserieklubber. Vi er veldig glade for at han kommer til oss, selv om vi er i 1.-divisjon, sier Lars Andressen til iTromsø.

Består han den medisinske testen, så signerer han en toårskontrakt med TIL senere i dag.

– Vi er enige om to år først, men har en ganske klar tanke om å forlenge allerede i løpet av dette året her. Vi blir ordentlig kjent i løpet av denne sesongen, så ser vi på veien videre etter det, uttaler Andressen til iTromsø.

TIL må ut med utdanningskompensasjon for Kitolano.

– Han blir ikke en dyr mann. Utdanningskompensasjonen er ikke så mye, men jeg har ikke eksakte tall nå, sier Andressen.

Opprykksambisjoner

Den kongolesiskfødte fotballspilleren sa til iTromsø i fjor sommer at en overgang til alle eliteserieklubber ville være aktuell.

– Alt fra Eliteserien og oppover er interessant, men jeg har kun hørt de er interessert og ikke snakket med noen. Man må se om alt klaffer. Jeg er fornøyd der jeg er nå, så jeg tar det ganske rolig. Jeg har en fin hverdag, sa Eric Kitolano til iTromsø i juli i fjor.

– Jeg har fortsatt ambisjoner om å spille i Eliteserien, og det har Tromsø også. Det har ikke endret seg. Jeg satser på at dette blir et bra år og at Tromsø kommer tilbake til Eliteserien, sier Kitolano nå.

PÅ PLASS: Her hilser Eric Kitolano på Lars Petter Andressen. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Kitolano er tiltenkt en rolle sentralt på TILs midtbane.

– Jeg er en spiller som liker å ha ball og bruke den. Jeg liker å sette opp andre spillere og gjøre dem gode, beskriver 22-åringen.

– Var det andre klubber enn TIL og Ull/Kisa på banen?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Hvorfor falt valget på Tromsø til slutt?

– Jeg hadde en god samtale med dem, og de har hatt lyst på meg ganske lenge. Jeg følte at det var fint for meg da jeg skulle ta det neste steget, svarer Kitolano.

På landslaget

Han spilte ti kamper for G18-landslaget i 2015 og fikk to kamper i cupen for Odd i 2016, før turen gikk videre til Notodden i 2. divisjon (28 kamper/4 mål) i 2017.

De to siste årene har han spilt i 1. divisjon for Ullensaker/Kisa, der han har scoret åtte mål på 66 kamper for klubben som kom på åttendeplass sist sesong.

Eric Kitolano er storebroren til John (Wolverhampton) og Josh Kitolano (Odd).

– Eric er ikke som brødrene, som slo gjennom veldig tidlig. Han har tatt steg for steg gjennom Notodden og Ull/Kisa og forhåpentlig tar han nye steg hos oss. Vi ser en spiller med et bra potensial og som har levert på det nivået vi skal spille nå, og som vi håper kan bidra med en gang for oss, sier Andressen.

Også Ruben Yttergård Jenssen og Fitim Azemi er høyaktuelle for TIL i 2020-sesongen, der målsettingen naturligvis er å rykke rett opp til Eliteserien igjen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 3. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 5. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 1. Tromsø IL
 2. Odd
 3. Odds BK
 4. Ull/Kisa IL