Brækhus klar for ny kamp: – Gleder meg til å forsvare titlene mine

Boksedronningen Cecilia Brækhus (38) har omsider fått vite når hun kan gå sin 37. proffkamp. Hun møter amerikaneren Jessica McCaskill i Tulsa 15. august.

Cecilia Brækhus sammen med trener Abel Sanchez etter poengseieren over Victoria Bustos i desember.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Endelig er en ny kampdato klar. Jeg kan ikke vente til jeg er i kamp igjen, sier Brækhus i en pressemelding.

Den ubestridte norske verdensmesteren i weltervekt skulle i utgangspunktet møtt amerikaneren i Maryland 17. april, men koronapandemien satte en stopper for det meste av planer. Nå er kampen flyttet til byen Tulsa i Oklahoma.

– Jeg gleder meg til å forsvare titlene mine mot Jessica 15. august, men jeg vet at hun er en sterk bokser, fortsetter Brækhus.

Isolert

Siden virusutbruddet har Brækhus holdt seg tilnærmet isolert oppe i fjellene i landsbyen Big Bear Lake i California. Der trenes hun av Abel Sánchez på 2000 meters høyde sammen med en håndfull andre boksere.

Les også

Brækhus isolert i fjellene i USA – skjermer seg selv fra koronanyheter

Les også

Brækhus ba om dopingtester. Nå har hun fått svar.

– Det er absolutt ikke en uvant situasjon for meg å være isolert. Dette er selvfølgelig ekstremt, men mye er tilsvarende de siste ukene i camp, der man bare spiser, sover, trener og holder seg litt unna folk for ikke å bli syk, sa hun til NTB i mai.

Duellen mot McCaskill kan ses som en siste test før Brækhus etter planen skal gå storkamp mot den irske stjernebokseren Katie Taylor. Det oppgjøret kan muligens finne sted før jul.

Åtte seire

Mens Brækhus er verdensmester i alle de fem internasjonale bokseforbundene, er McCaskill en noe mer umerittert bokser. Den 35 år gamle amerikaneren holder VM-beltene i super lettvekt i forbundene WBC og WBA og har i alt gått ti proffkamper.

– Jeg forventer å slå knockout på Cecilia. Jeg vet ikke i hvilken runde, men denne ekstra treningsperioden vil definitivt gjøre oss bedre, sterkere og smartere, sier McCaskill.

Åtte av dem har hun vunnet. Hun har blant annet tapt mot nevnte Taylor (desember 2017).

Cecilia Brækhus gikk sin forrige kamp i Monaco i desember i fjor. Da ble det poengseier over Victoria Bustos selv om hun banket den argentinske tøffingen ganske grundig.

Publisert: