Østigård rystet over MFK: – Ekstremt uforsvarlig og forferdelig trist

Leo Skiri Østigård (20) langer ut mot gamleklubben.

Publisert: Publisert:

Leo Skiri Østigård trente med MFK en periode i fjor sommer. Foto: Bjørn Brunvoll

 • Martin Brøste

Forsvarsspilleren spiller til daglig for tyske St. Pauli i 2. Bundesliga. Toppdivisjonene i Tyskland har utsatt sine kamper den neste måneden på grunn av koronaviruset, og også der må folk følge restriksjoner fra helsemyndighetene.

– Vi i St. Pauli tar dette på alvor, og gjør alt for denne samfunnsdugnaden ved å holde oss unna hverandre. Selv om vi er midt i sesong, får vi kun trene individuelt eller med maks én annen person med to meters avstand, forteller Leo Skiri Østigård til Rbnett.

20-åringen er utlånt fra Premier League-klubben Brighton, og har vært fast på laget som ligger på ellevteplass i 2. Bundesliga så langt denne sesongen.

– Rystet

Samtidig langer han ut mot Molde Fotballklubb, der spillerne har fått lov til å møte hverandre i små grupper for å trene – riktignok med noen restriksjoner for å følge anbefalingene fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Norsk Toppfotball.

Åndalsnesingen påstår imidlertid at det har vært stor aktivitet på Aker stadion.

– Jeg er rystet over at MFK møtes mange på en gang, både trenere og spillere. Samtidig har jeg hørt at det har vært mange i garderoben på en og samme tid. Dette er ekstremt uforsvarlig og forferdelig trist. Her må vi alle bidra, forteller Østigård til Rbnett.

 • Les også: Molde fikk kritikk for treningspraksisen – nå må spillerne trene hver for seg

Rbnett var onsdag formiddag i kontakt med MFK-direktør Ole Erik Stavrum. Han er blitt presentert påstandene fra Østigård, men ønsker ikke å kommentere kritikken. Direktøren forteller at klubben hele tiden har fulgt retningslinjene fra Folkehelseinstituttet og helsemyndighetene.

Østigård var selv Molde-spiller fram til han ble solgt til Brighton sommeren 2018. Han fikk ett innhopp i Eliteserien for MFK, borte mot Sarpsborg 08 i 2017.

Venter på tilbakemelding

Det er snart to uker siden MFK-ledelsen stoppet fellestreningene etter utviklinga i koronautbruddet. Det har likevel vært åpning for at spillerne kan trene sammen i mindre grupper, noe som er blitt gjort på Aker stadion.

Mandag kveld ble det klart at all fotballaktivitet blant eliteserieklubbene er stoppet inntil videre. MFK-spillerne må foreløpig trene hver for seg, og Aker stadion er stengt.

– Spillerne må selv aktiveres én og én. Gruppeaktiviteten legger vi på is, selv om vi fortsatt er helt trygge på at det er ufarlig, sa sportssjef i Norsk Toppfotball, Erik Solér, til Eurosport mandag etter at NTF hadde vært i møte med de norske toppklubbene.

De venter nå på tilbakemelding fra Helsedirektoratet om hva som er greit å gjøre framover.

– Forkastelig oppførsel

Østigård er ikke alene om å være kritisk til Moldes treningspraksis. I podkasten Spillerrådet sa moldenser Christian Gauseth i forrige uke hva han mente om at MFK og andre eliteserieklubber valgte å ha treninger i små grupper.

– Det er forkastelig oppførsel i mitt hode, sa Mjøndalen-spilleren.

– Det at man nå prøver dette til egen vinning syns jeg er veldig feil. Hva er det vi prøver å oppnå her? Skal vi være bedre forberedt til seriestart, eller skal vi gjøre denne jobben sammen og få stoppet det dritet her?

Også Rosenborg og andre klubber har fått kritikk for treningspraksisen. RBK ble imidlertid forsvart av Erik Solér i forrige uke. Trønderne hadde da hatt treninger med tre og tre spillere

– Vi har jobbet med våre råd for trening i mange dager, siden før helgen. Dette er innenfor det som omtales som trygg trening, sa Erik Solér til Adresseavisen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Ryfast slo fire rekorder: – Helt nydelig i Ryfylke

 3. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 4. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 5. Bjørshol mister serieåpningen – De Lanlay kjemper mot klokken

 6. Ka då ittepå skilsmissen?

 1. Molde FK
 2. Leo Skiri Østigård
 3. Koronaviruset