Seriestarten i toppfotballen utsettes til slutten av mai

Norges Fotballforbund ser ikke for seg noen oppstart av eliteseriesesongen for kvinner og menn før i andre halvdel av mai.

Spillerne i blant annet Eliteserien må vente enda lenger på seriestart.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det opplyser forbundet etter at norske myndigheter utvidet perioden for smitteverntiltak tirsdag.

«En oppstart helgen 23. og 24. mai vil gi mulighet for to runder før Norges planlagte landskamper i juni. Blir det før, vil 16. mai kunne være en flott dag å starte på», skriver forbundet i en pressemelding.

NFF er samtidig klare på at forbehold må tas med hensyn til videre tiltak og restriksjoner fra myndighetene rundt virussituasjonen.

– Nå har staten utvidet smitteverntiltakene, og da er det naturlig at vi skyver på vår seriestart. Det har vært et ønske fra klubbene slik at de kan komme i gang og trene skikkelig etter påsken, de vil gjerne ha nok tid, så da har vi flyttet det til dette tidspunktet sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Nettavisen.

Ville vært attraktivt med treningskamp

Foreløpig tyder altså mye på at seriestart i Eliteserien blir 23. mai. I så fall vil den store fotballfesten 16. mai ryke. NFFs pressemelding åpner imidlertid for at det kan bli fest da likevel, dersom forholdene ligger til rette for det.

– Ingenting ville vært bedre enn det, sier Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug.

Hun understreker likevel at alle klubbene må ta del i den nasjonale dugnaden og at man rett og slett må forholde seg til det som skjer.

RBK-lederen blir i VG spurt om et tips om å arrangere treningskamp på Lerkendal før en eventuell seriestart. Der sier hun at det «ikke ville vært feil med 20.000 tilskuere på Lerkendal» som del av et preseason-opplegg. Samtidig er det for tidlig å planlegge noen kamp, så lenge det fortsatt ikke spilles fotball i Norge på nåværende tidspunkt.

– Vi fikk de datoene (23. og 24. mai) akkurat nå. Så vi har ikke tatt noen stilling til noen treningskamp. Det er klart at vi får inn mange spørsmål om fotballfesten 16. mai. Hadde det vært mulighet til å gjøre noe slikt, ville det vært en veldig attraktiv kamp for oss. Enn så lenge må vi forholde oss til retningslinjene som er gitt, sier Dyrhaug til Adresseavisen.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug.

NM-floke

Forbundet skriver videre at «målet er å starte opp sesongen med publikum til stede», samtidig som det jobbes med ulike typer scenarioer for gjennomføring av alle turneringene.

Avviklingen av årets fotball-NM er blant utfordringene som må løses. Der er allerede en rekke kvalifiseringskamper utsatt.

«Målet er at turneringene skal gjennomføres med normalt antall kamper», skriver NFF.

12. mars meldte forbundet at seriekamper i de øverste fotballdivisjonene for menn og kvinner var utsatt til 15. april på grunn av koronaviruset. Nå er altså perioden der kampaktiviteten er satt på pause forlenget.

Les også

OL utsatt til 2021 etter massivt press. Slik reagerer Olympiatoppen.

Serbia-kamp ikke avklart

Eliteserien menn skulle ha startet 4. april. All fotball i Norge er satt på vent. Flere fagfolk mener at smittetoppen i Norge først vil slå inn i april og mai.

Herrelandslagets EM-omspillskamp mot Serbia skal etter planen spilles første uken i juni. Når det gjelder den kampen, avventer NFF definitiv beskjed fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Slår Norge Serbia, venter ny kamp, også den i Oslo, mot enten Skottland eller Israel. Vinneren der får EM-billett til sluttspillet neste år.

(©NTB/100 % Sport)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk