Ni magiske minutter endte Arsenals fiaskorekke

Tre mål på ni minutter sørget for at Arsenal vant i Premier League for første gang siden oktober.

Nicolas Pépé satte inn 2–1 for Arsenal mandag. Det var hans første spillemål i Premier League. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

West Ham - Arsenal 1–3

Etter en skrekkelig time på fremmed gress, på stillingen 0-1, dukket først 18 år gamle Gabriel Martinelli opp inne i 16-meteren og satte inn utligningen for Arsenal. Det var hans første mål i Premier League i hans første sjanse fra start i den engels<<ke toppdivisjonen.

Seks minutter senere hamret Nicolas Pépé inn 2–1 med et nydelig skudd. Ivorianeren ble i sommer hentet til Arsenal som klubbens dyreste spiller gjennom tidene. Mandag viste han hvorfor de betalte i dyre dommer da han sendte Arsenal i ledelsen.

Ni minutter etter Martinellis utligning sto det 3–1 da toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang på flott vis satte inn sitt ellevte ligamål for sesongen.

Det var nok til å ende Arsenals forferdelige rekke uten seier. Forrige gang laget vant en kamp i Premier League var for over to måneder siden. 6. oktober slo de Bournemouth 1–0 på hjemmebane. Siden var det spilt sju ligakamper. I alle turneringer sto klubben uten seier på ni kamper, Arsenals verste rekke siden 1977.

Les også

Klopp om Haaland før nøkkelkampen: – Han er en eksepsjonell spiller

Endelig Ljungberg-jubel

Mandag kunne altså den midlertidige hovedtreneren Fredrik Ljungberg endelig juble for seier. Dette var hans tredje kamp siden han tok over for spanske Unai Emery. I de to foregående har det blitt 2–2 mot bunnlaget Norwich og 1-2-tap hjemme mot Brighton.

– Dette betyr så mye for spillerne og jeg er glad på deres vegne. De har spilt under et voldsomt press. Jeg kunne føle West Ham bli slitne og at vårt spill ble bedre. Vi skar gjennom forsvaret deres og til et strålende resultat, sier Ljungberg i en kommentar til Sky Sports etter kampen.

– I fotball kan alt slå tilbake hele tiden, og spillerne våre greide å svare. Det er helt opp til spillerne. Jeg er bare her for å guide dem litt, sier Ljungberg.

Hardt for West Ham

Seieren fører Arsenal opp på 9.-plass, sju poeng bak fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste sesong. London-klubben er to poeng bak Manchester United på 5.-plass.

West Ham sliter derimot langt nede på tabellen. De er nummer 16 og har kun én seier på sine siste ti kamper.

– Det er vanskelig å forstå, ettersom vi dominerte kampen i 60 minutter. Men vi scoret ikke det viktige andremålet og derfor tapte vi kampen, sa West Ham-trener Manuel Pellegrini om sluttresultatet.

Les også

Russiske løpere kan få fortsette som før i vinter. Det får norsk skitopp til å reagere.

Arsenal-spillerne kunne endelig juble for seier mandag. Her feirer Pierre-Emerick Aubameyang (til høyre) og Nicolas Pépé sistnevntes 2-1-scoring. Foto: Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Skade på oppvarmingen

Men det så lenge ut til å bli et nytt mareritt for Arsenal. På oppvarmingen ble høyreback Héctor Bellerín skadet, og spanjolen kunne ikke spille kampen. Etter en snau halvtime var det venstreback Kieran Tierneys tur. Han måtte ut med en skulderskade.

Sju minutter før pause ble det enda verre for Ljungbergs lag da Ogbonna stanget inn 1–0 for West Ham via en Arsenal-spiller.

Og det var også West Ham som startet den andre omgangen best. Med litt flyt kunne det stått 2–0. Istedenfor dukket Martinelli, Pépé og Aubameyang opp i tur og orden og sørget for Arsenal-opptur.

Publisert:
  1. Arsenal FC
  2. West Ham United FC

Mest lest akkurat nå

  1. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

  2. Emilie (22) skulle ut for å kjøpe Pepsi Max, havnet i Oslo

  3. – Det har vært en veldig utfordrende natt

  4. Sandnes, Sola og Randaberg letter delvis på koronatiltakene

  5. Alle ansatte ved pandemi­posten på SUS må i karantene

  6. Smitte i to barnehager i Stavanger