Bergens Tidende og TV 2 skal vise Branns kamper i Europa

– Målet er å gi våre abonnenter en strålende sending.

DRØMMER OM EUROPA: Brann skal ut i kvalifisering til Europaligaen. Nå er det klart hvem som viser hjemmekampene.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Bergens Tidende og TV 2 har i fellesskap kjøpt rettighetene til å vise Brann sine kvalifiseringskamper til Europaligaen. Dette gjelder hjemmekampene.

I sommer håper Brann å kvalifisere seg til Europaligaen, hvor klubben sist var representert i 2007/2008-sesongen.

Brann må komme seg igjennom fire kvalifiseringsrunder i juli og august. Alle hjemmekampene vil bli vist på Bergens Tidende og TV 2.

Pilotprosjekt

– Samarbeidet om TV-rettigheter er et pilotprosjekt, også når det kommer til det redaksjonelle innholdet. Vi går i studio og til Stadion i fellesskap, og kampsendingen på BT og på TV 2 vil være den samme. Målet er å gi våre abonnenter en strålende sending, både teknisk og innholdsmessig, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Les også

Brann-treneren: – Ekstremt viktig å vinne for å få ned skuldrene

Øyulf Hjertenes er sjefredaktør og administrerende direktør i Bergens Tidende. Han mener at norske mediebedrifter må samarbeide mer i årene som kommer.

– Denne avtalen er et eksempel på det. Vi styrker tilbudet til våre abonnenter på en måte som vi ikke ville klart alene. TV-rettigheter er kostbart, og kravene til kvalitet i produksjonen er høye, sier BT-redaktøren.

– Ved å gå sammen kan TV 2 og Bergens Tidende spille på hverandres styrker, og samtidig ha noen å dele regningen med, sier Hjertenes.

Stort publikum

Bergens Tidende er den største mediekanalen i bergensområdet med 261.000 daglige lesere og vel 80.000 abonnenter. TV 2 Sumo er landets ledende tilbyder av toppfotball på TV, og har rundt 400.000 abonnenter på landsbasis.

– Brann sine kamper vil nå bli vist til et stort publikum både nasjonalt og lokalt, og ikke gjemt bort på kanaler og nettsteder med lav oppslutning. Jeg er glad for at Bergens Tidende kan bidra til at Brann, som er en helt sentral del av fellesskapet i byen og regionen, vises for et stort publikum, sier Hjertenes.

Les også

Nå ser Doddo litt lysere på Brann

BT satte ny rekord i antall abonnenter i vinter.

– Fremgangen de siste årene gjør det mulig for oss satse enda mer på spennende innhold til abonnentene. Det er Brann-rettighetene et eksempel på. Et annet eksempel er satsingen vi gjør på journalistikk i lydform, sier Hjertenes.

– De fleste av våre abonnenter er Premium-, Familie- eller Komplett-abonnenter, og de får nå også næringslivsnettstedet Sysla som en del av pakken. I tillegg får de tilgang til vårt digitale arkiv, samt til digitale kryssord- og sudokuoppgaver. Vi håper leserne setter pris på satsingen vi nå gjør, sier BT-redaktøren.

Les også

Sist Skålevik spilte mot Brann 16. mai, ble det full fyr i teltet

Attraktive rettigheter

Brann er fornøyd med at BT og TV 2 skal vise lagets hjemmekamper i Europaligaen.

– TV-rettighetene til sommerens kvalifiseringskamper har vært attraktive med flere interesserte kjøpere. Vi i Brann synes det er spennende at BT og TV 2 inngår et samarbeid, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Sportsklubben Brann.

– Dette sikrer både stor og profesjonell produksjon, god redaksjonell oppfølging av kampene våre og gir publikum over hele Norge anledning til å se Brann i aksjon, sier Johannesen.

Det er ikke avklart hvem som skal vise Branns bortekamper i Europa.

Publisert:
 1. SK Brann
 2. Europa League
 3. Bergens Tidende
 4. TV 2

Mest lest akkurat nå

 1. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 2. 400 kan miste jobben i Seadrill

 3. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

 4. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

 5. Ferdig i utenlandsk klubb

 6. «Ingen» dukket opp da kommunen tilbød drop-in for de mellom 12 og 15 år - får ny sjanse onsdag