Manchester United-sjefen advarer fansen – mener koronakrisen kan gi store omveltninger i fotballindustrien

Manchester Uniteds toppsjef Ed Woodward sier fansen ikke må ha for store forhåpninger til spillerkjøp i kjølvannet av koronapandemien.

Publisert: Publisert:

Manchester United-direktør Ed Woodward tror koronapandemien vil kjøle ned overgangsmarkedet. Foto: Jason Cairnduff, Reuters / NTB scanpix

Woodward, som er Uniteds øverste direktør og nestleder i klubbstyret, snakket fredag kveld med en supportergruppe. Der advarte han om at fotballindustrien ville bli seende annerledes ut i etterkant av virusets herjinger verden rundt.

Han mener de økonomiske konsekvensene av pandemien vil bli store. En av konsekvensene er at det ikke kan brukes like mange penger på spillerkjøp som før.

Det er ikke spilt kamper i Premier League på seks uker, og sesongen kan tidligst komme i gang foran tomme tribuner i juni.

Det kan ta flere måneder før fansen får lov til å komme på kamp igjen. Ingen vet.

Tap av inntekter på grunn av tilskuersvikt er bare én av grunnene til at manager Ole Gunnar Solskjær kan vente seg færre midler til spillerkjøp i fremtiden.

– Ingen må ha andre illusjoner enn at koronapandemien vil gi store utfordringer for alle innen fotballen. Det er ikke sikkert at det blir «business as usual» for noen, og det inkluderer oss selv, forteller Woodward.

 • LES OGSÅ: Premier League-oppholdet ble et mareritt for Sørloth. Nå har britisk avis ham på liste med mange klassespillere.

Ole Gunnar Solskjær hentet Bruno Fernandes til Manchester United i ukene før koronapandemien lammet engelsk fotball. Han kan ikke regne med å få midler til gigantkjøp i nærmeste fremtid. Foto: CARL RECINE, REUTERS / NTB SCANPIX

United-sjefen sier at det selvsagt handler om mest mulig suksess og ære til klubben, men at det denne gangen ikke blir like enkelt å ha oversikten over markedet, og det omfatter timingen på overgangsvinduet og det større økonomiske bildet.

Det har versert rykter om at Manchester United skal være interessert i å knytte til seg Tottenhams Harry Kane, som skal være verdt opp mot 2,5 milliarder norske kroner.

– Jeg blir ikke kvitt følelsen av at spekulasjoner om spillerkjøp til hundrevis av millioner ser ut til å ignorere realitetene vi står overfor i sporten vår, sier Woodward.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

 2. To nye tilfeller av koronasmitte i Sandnes

 3. Nordmenn på reise fikk karantene-sms

 4. To til sykehus etter at Secret Service skjøt mann utenfor Det hvite hus

 5. 80 syklister og elsparkesyklister bøtelagt i Oslo

 6. Farsund-ordfører ber innbyggerne unngå Oslo-tur

 1. Manchester United
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Engelsk fotball
 4. Premier League