Manchester United-sjefen advarer fansen – mener koronakrisen kan gi store omveltninger i fotballindustrien

Manchester Uniteds toppsjef Ed Woodward sier fansen ikke må ha for store forhåpninger til spillerkjøp i kjølvannet av koronapandemien.

Publisert: Publisert:

Manchester United-direktør Ed Woodward tror koronapandemien vil kjøle ned overgangsmarkedet. Foto: Jason Cairnduff, Reuters / NTB scanpix

Woodward, som er Uniteds øverste direktør og nestleder i klubbstyret, snakket fredag kveld med en supportergruppe. Der advarte han om at fotballindustrien ville bli seende annerledes ut i etterkant av virusets herjinger verden rundt.

Han mener de økonomiske konsekvensene av pandemien vil bli store. En av konsekvensene er at det ikke kan brukes like mange penger på spillerkjøp som før.

Det er ikke spilt kamper i Premier League på seks uker, og sesongen kan tidligst komme i gang foran tomme tribuner i juni.

Det kan ta flere måneder før fansen får lov til å komme på kamp igjen. Ingen vet.

Tap av inntekter på grunn av tilskuersvikt er bare én av grunnene til at manager Ole Gunnar Solskjær kan vente seg færre midler til spillerkjøp i fremtiden.

– Ingen må ha andre illusjoner enn at koronapandemien vil gi store utfordringer for alle innen fotballen. Det er ikke sikkert at det blir «business as usual» for noen, og det inkluderer oss selv, forteller Woodward.

 • LES OGSÅ: Premier League-oppholdet ble et mareritt for Sørloth. Nå har britisk avis ham på liste med mange klassespillere.

Ole Gunnar Solskjær hentet Bruno Fernandes til Manchester United i ukene før koronapandemien lammet engelsk fotball. Han kan ikke regne med å få midler til gigantkjøp i nærmeste fremtid. Foto: CARL RECINE, REUTERS / NTB SCANPIX

United-sjefen sier at det selvsagt handler om mest mulig suksess og ære til klubben, men at det denne gangen ikke blir like enkelt å ha oversikten over markedet, og det omfatter timingen på overgangsvinduet og det større økonomiske bildet.

Det har versert rykter om at Manchester United skal være interessert i å knytte til seg Tottenhams Harry Kane, som skal være verdt opp mot 2,5 milliarder norske kroner.

– Jeg blir ikke kvitt følelsen av at spekulasjoner om spillerkjøp til hundrevis av millioner ser ut til å ignorere realitetene vi står overfor i sporten vår, sier Woodward.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Krevende arbeids­hverdag for sykepleierne på SUS: – Folk gråter, andre gruer seg til å gå på jobb og noen er sykmeldt

 2. Sauda-hotell konkurs, men drives videre

 3. Bostyrer vil politi­anmelde Eddi Eidsvåg etter konkursen

 4. Lover at Norges råeste motorsports­anlegg skal stå klart i juni 2021

 5. Høie med dyster beskjed til mosjonsløpene. Arrangørene: – Det er fryktelige nyheter

 6. Politiets fagforeningsboss og Trump er på samme side

 1. Manchester United
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Engelsk fotball
 4. Premier League