Kristoff klar for klassiker - får med seg norsk hjelper

Alexander Kristoff åpner kommende helg klassikersesongen på belgisk jord. Med seg som hjelper får han Vegard Stake Laengen.

Alexander Kristoff sykler i Belgia kommende helg.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den norske sykkelstjernens lag UAE bekrefter på sine nettsider sjumannstroppen til Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne.

De to belgiske rittene markerer hvert år starten på vårklassikerne.

UAE-laget har fått en god start på sesongen og står allerede med ti seirer. Nå håper ledelsen på nye oppturer i Belgia og at laget kan bygge videre på fjorårets sterke klassikersesong. Der hadde Alexander Kristoff en hovedrolle.

Nordmannen tok en av karrierens største seirer da han vant prestisjetunge Gent-Wevelgem. I tillegg ble det en sterk tredjeplass i Flandern rundt.

– Det er noen år siden jeg kjørte åpningshelgen i Omloop og Kuurne, så jeg ser fram til å komme tilbake dit, sier Kristoff foran helgens ritt.

– Jeg bygger fortsatt form, men etter gode treningsperioder i Spania ser jeg fram til å virkelig komme i klassikermodus, tilføyer han.

Les også

Kristoff kræsjet med liten jente etter målgang i Algarve

Ikke kaptein søndag

UAE-sportsdirektør Allan Peiper er klar på at det skal kjøres for Kristoff-seier i Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Søndag er det Jasper Philipsen som skal få sjansen i Kuurne-Brussels-Kuurne.

– Vi går inn i åpningshelgen i Belgia med Alexander som kaptein i Omloop Het Nieuwsblad lørdag og Jasper Philipsen som kaptein i Kuurne-Brussel-Kuurne, sier Peiper.

Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Alessandro Covi, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato og Sebastian Molano utgjør resten av UAE-laget lørdag. Søndag erstattes Covi med Philipsen.

Les også

Bare nesten for Kristoff

Mange norske

Kristoff og Laengen får selskap av flere norske sykkelryttere i startfeltet i Omloop Het Nieuwsblad lørdag.

Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller er meldt som en del av NTT-laget, mens Amund Grøndahl Jansen står på startlisten til Jumbo-Visma.

Boasson Hagen og Tiller står også på den foreløpige startlisten til Kuurne-Brussel-Kuurne. Det samme gjør EF Education First-proffen Kristoffer Halvorsen.

Også det norske Uno-X-laget stiller i søndagens ritt.

Publisert:
  1. Alexander Kristoff
  2. Vegard Stake Laengen

Mest lest akkurat nå

  1. Dansk sykkelhelt døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

  2. Snart leverer Erna Solberg sin avskjedssøknad. Slik blir Norge styrt til Støre tar over.

  3. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

  4. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig

  5. - Vi som kom fra vanlige, kjærlige hjem, likte ikke å være hos Inger-Tone

  6. Nyt helgen, for snart vil regnet bøtte ned