Kristoff klar for klassiker - får med seg norsk hjelper

Alexander Kristoff åpner kommende helg klassikersesongen på belgisk jord. Med seg som hjelper får han Vegard Stake Laengen.

Publisert: Publisert:

Alexander Kristoff sykler i Belgia kommende helg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB

Den norske sykkelstjernens lag UAE bekrefter på sine nettsider sjumannstroppen til Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne.

De to belgiske rittene markerer hvert år starten på vårklassikerne.

UAE-laget har fått en god start på sesongen og står allerede med ti seirer. Nå håper ledelsen på nye oppturer i Belgia og at laget kan bygge videre på fjorårets sterke klassikersesong. Der hadde Alexander Kristoff en hovedrolle.

Nordmannen tok en av karrierens største seirer da han vant prestisjetunge Gent-Wevelgem. I tillegg ble det en sterk tredjeplass i Flandern rundt.

– Det er noen år siden jeg kjørte åpningshelgen i Omloop og Kuurne, så jeg ser fram til å komme tilbake dit, sier Kristoff foran helgens ritt.

– Jeg bygger fortsatt form, men etter gode treningsperioder i Spania ser jeg fram til å virkelig komme i klassikermodus, tilføyer han.

Les også

Kristoff kræsjet med liten jente etter målgang i Algarve

Ikke kaptein søndag

UAE-sportsdirektør Allan Peiper er klar på at det skal kjøres for Kristoff-seier i Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Søndag er det Jasper Philipsen som skal få sjansen i Kuurne-Brussels-Kuurne.

– Vi går inn i åpningshelgen i Belgia med Alexander som kaptein i Omloop Het Nieuwsblad lørdag og Jasper Philipsen som kaptein i Kuurne-Brussel-Kuurne, sier Peiper.

Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Alessandro Covi, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato og Sebastian Molano utgjør resten av UAE-laget lørdag. Søndag erstattes Covi med Philipsen.

Les også

Bare nesten for Kristoff

Mange norske

Kristoff og Laengen får selskap av flere norske sykkelryttere i startfeltet i Omloop Het Nieuwsblad lørdag.

Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller er meldt som en del av NTT-laget, mens Amund Grøndahl Jansen står på startlisten til Jumbo-Visma.

Boasson Hagen og Tiller står også på den foreløpige startlisten til Kuurne-Brussel-Kuurne. Det samme gjør EF Education First-proffen Kristoffer Halvorsen.

Også det norske Uno-X-laget stiller i søndagens ritt.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

  2. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

  3. 50 nye smittetilfeller i Rogaland de siste to dagene

  4. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

  5. FULL OVERSIKT: 5 døde, 618 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

  6. Norges dyreste spiller ble stemplet som et bomkjøp i Danmark. Hvorfor kan proffdrømmer ende opp som mareritt?

  1. Alexander Kristoff
  2. Vegard Stake Laengen