Fotballkaos i Kina: Tidligere Rosenborg-spiller involvert

De kinesiske klubbenes første kamper i den asiatiske mesterligaen i fotball er utsatt flere måneder på grunn av frykt for spredning av Wuhan-viruset.

Flere kamper utsettes i den asiatiske mesterligaen grunnet virusfrykt. John Hou Sæters Beijing Guoan rammes ikke. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 • Håkon Østmoe Brandsnes
  Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Eneste unntak er en av kampene til Beijing Guoan, som har tidligere Stabæk- og Rosenborg-spiller John Hou Sæter (22) i stallen. Laget har vært på treningsleir utenfor Kina og får lov til å spille bortekampen mot thailandske Chiangrai United i 2. runde av gruppespillet på den oppsatte datoen 18. februar.

Det besluttet styret i Det asiatiske fotballforbundet (AFC) på et krisemøte i Kuala Lumpur tirsdag, ifølge en uttalelse på forbundets nettsted.

Den hjemlige serien skulle etter planen starte 22. februar, men er utsatt på ubestemt tid.

– Vi vet ennå ikke når sesongen starter. Jeg tror de vurderer situasjonen fortløpende, sier Sæter til VG.

Kampene til Shanghai SIPG i den asiatiske mesterligaen utsettes. Her er Oscar, som spilte i flere år for Chelsea i Premier League. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Les også

Nedrykk for Selnæs og Shenzhen etter nytt poengtap

Tidligere var oppsettet omgjort slik at de fire kinesiske klubbene skulle spille alle sine tre første gruppekamper på bortebane, men selv det tiltaket ble utilstrekkelig på grunn av karantenetiltak for å motvirke ytterligere spredning av coronaviruset.

Beijings kamp mot sørkoreanske FC Seoul er utsatt fra 11. februar til 28. april, mens kampen mot Melbourne Victory i Australia er flyttet fra 3. mars til 26. mai. Shanghai Shenhua, Guangzhou Evergrande og Shanghai SIPG har fått alle sine tre første kamper utsatt.

Utsettelsene får innvirkning på avviklingen av cupspillet i turneringen. Åttendedelsfinalene må flyttes fra mai til juni.

Med Sæter som bidragsyter tok Beijing Guoan sølv i kinesisk superliga i fjor, slått bare av Guangzhou Evergrande. Sæter inngår ikke i utenlandskvoten ettersom han har kinesisk mor og spiller under navnet Hou Yongyong som naturalisert kinesisk borger.

NTB / Aftenposten

Les også

 1. John Hou Sæter blir kinesisk statsborger

 2. Tidligere RBK-spiller solgt til Kina

Publisert:
 1. Kina
 2. Wuhan
 3. Virus
 4. Fotball
 5. Rosenborg BK

Mest lest akkurat nå

 1. 27 nye smittetilfeller på Nord-Jæren - de fleste knyttes til utested og fest

 2. Aftenbladets web-kamera viser en person som går vekk etter at bobil havnet i sjøen ved Tunge­nes fyr

 3. SUS: Nyfødt intensiv får sterk kritikk fra Helsetilsynet

 4. Fem nye smittede i Hå, alle knyttet til Beverly

 5. Eldre mann i Sola funnet i god behold

 6. «Ikke si LOL, pappa!» Syv råd fra ung­dom som blir flaue over foreldrene