Djokovic knuste erkerivalen. Nå kan han vinne Australian Open for åttende gang.

Novak Djokovic slet i starten, men slo voldsomt tilbake da Roger Federer ble malt i stykker i semifinalen.

Novak Djokovic imponerte stort i semifinalen mot Roger Federer.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Roger Federer - Novak Djokovic 6–7 (1–7), 4–6, 4–6

Den 32 år gamle serberen vant i tre strake sett. Djokovic befestet dermed også posisjonen som den klart beste av de to, med sin 27. seier mot Federers 23 i deres 50. innbyrdes oppgjør.

Det var også Djokovic' fjerde seier mot sveitseren i en semifinale i Australian Open.

38 år gamle Federer er den eldste som har nådd så langt i Australian Open siden 1991 (Jimmy Connors).

Federer best i starten

Sveitseren startet friskt mot Djokovic, brøt serberens serve to ganger og lå an til ta hjem det første settet med tre breakballer på stillingen 4-1.

Men Djokovic reddet seg gjennom det femte gamet, utlignet, brøt tilbake og vant overbevisende i tiebreak.

Samtidig ble det klart at Federer slet med kroppen.

– Det står respekt av at Roger kom ut og spilte i dag og at han gjorde sitt beste. Man kunne se at han hadde vondt, og det var synd at han ikke kunne yte sitt aller beste, sa Djokovic etter kampen, som var over på to timer og 18 minutter.

Roger Federer kunne ikke hamle opp med Novak Djokovic i torsdagens semifinale i Australian Open.

Klasseforskjell

I det andre settet brøt Djokovic Federers serve på 5-4 og jublet høyt for 2-0-ledelse. Han hadde små problemer med å serve hjem også det tredje settet, og han viste til tider at det nå er klasseforskjell mellom nummer to og tre på verdensrankingen.

Mens Djokovic har hatt en relativ komfortabel reise til semifinalen, har Federer slitt atskillig mer. I kvartfinalen tidligere i uken reddet han syv matchballer mot amerikaneren Tennys Sandgren og vant til slutt 3-2.

Novak Djokovic takker Roger Federer for kampen.

Resignert

I 37 graders varme viste Djokovic styrke med sin fysikk, og Federer så til tider regelrett resignert ut. Det til tross for at han fikk massiv støtte fra tribunen.

Djokovic jakter sin åttende tittel i Australian Open (17. Grand Slam totalt). Han møter vinneren av fredagens oppgjør mellom Dominic Thiem (Østerrike) og Alexander Zverev (Tyskland).

Djokovic har statistikken på sin side: Han har aldri tapt verken semifinale eller finale i Australian Open.

I kvinneklassen skal Garbiñe Muguruza bryne seg på amerikanske Sofia Kenin. Muguruza kom useedet inn i turneringen og er i sin første finale i Australian Open. Kenin overrasket mange ved å slå ut verdensener og hjemmehåpet Ashleigh Barty.

(©NTB)

Publisert: