Oppsiktsvekkende uttalelse: Sør-Korea åpner for å søke om VM sammen med Nord-Korea

Sør-Koreas liberale president foreslår at landet kan arrangere fotball-VM i 2030 sammen med Nord-Korea og andre land i Nordøst-Asia.

Nord-Korea spilte i fotball-VM sist i 2010. Da endte landslaget med null poeng i gruppen med Brasil, Portugal og Elfenbenkysten.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Moon Jae-in, som overtok som president i mai, kom med forslaget i et møte med FIFA-president Gianni Infantino mandag. Han forklarte at målet er å skape fred i regionen.

Situasjonen mellom landene er blitt mer og mer spent som følge av Nord-Koreas stadige rakettester. Moon ønsker å styrke båndene til naboen i nord og håper idretten kan bidra til dette.

– Hvis nabolandene i Nordøst-Asia, inkludert Nord- og Sør-Korea, kan være vertskap for verdensmesterskapet i fotball sammen, ville det hjulpet til med å skape fred mellom Nord- og Sør-Korea, samt resten av Nordøst-Asia. Jeg håper FIFA-president Gianni Infantino er interessert i dette, sier talsmann Park Su-hyun på vegne av Moon Jae-in, ifølge The Guardian.

Håper Nord-Korea sender et lag til OL i Sør-Korea

Nord-Korea deltok ikke i vinter-OL i Seoul i 1988 og kvalifiserte seg ikke til fotball-VM i Sør-Korea og Japan i 2002. Moons håper likevel at landet vil sende en tropp til OL i sørkoreanske Pyeongchang neste år.

Sør-Koreas president Moon Jae-in håper å kunne arrangere fotball-VM sammen med Nord-Korea i 2030. Her hilser han på FIFA-president Gianni Infantino.

Infantino skal ha lovet at han vil ta opp VM-spørsmålet når han møter Kinas president Xi Jinping senere i uken. Kina skal være interessert i holde VM i 2030, og det er også ventet en fellessøknad fra Uruguay og Argentina.

Les også

 1. Volleyballkamp på Nord-Koreas atomanlegg forvirrer ekspertene

 2. Sør-Korea kan stoppe en 55 år lang mesterskapstørke

Publisert:
 1. Nord-Korea
 2. Fotball-VM
 3. Gianni Infantino
 4. Sør-Korea

Mest lest akkurat nå

 1. Kø flere steder i Stavanger-området etter trafikkuhell på Motorveien

 2. Disse har søkt på jobben som kultursjef i Stavanger

 3. Sju brannsaker henlagt – mann i 30-årene feilaktig siktet

 4. Ålgård-drapet: Offeret ba om hjelp for å bli kvitt drapstiltalte

 5. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 6. Langer ut mot konkurrent etter protest: – Latterlig og flaut