Denne islandske landslagsspissen kan bli TILs sommerkjøp

TIL er interessert i fyrtårn fra Sagaøya, men får konkurranse om spilleren.

Kristjan Floki Finnbogason (til høyre) i duell med en Mexicos Rafael Marquez i vinter.
 • Rune Robertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

TILs assistenttrener Lars Petter Andressen var fra søndag til tirsdag på plass på Island der han så fire kamper. Blant disse var oppgjøret mellom FH og Stjarnan som endte 3–0 til hjemmelaget.

Sammen med Andressen på Island var Bjarki Gunnlaugsson som representerer agentfirmaet som også har TILs Aron Sigurdarson.

Det har resultert i at to-tre spillere følges ekstra tett i tiden framover.

Og etter det iTromsø får opplyst er en av disse den 22-åringen spissen Kristjan Floki Finnbogason som spiller for den islandske eliteserieklubben FH, som forrige sesong ble seriemestere på Island.

Den 190 centimeter høye angrepsspilleren har denne sesongen scoret seks mål på sju serie- og cupkamper. Senest mot Stjarnan scoret han ett av målene.

Les også

TIL er på islandsk spillerjakt

Høgli-penger

Finnbogasons kontrakt i FH går ut etter sesongen, og derfor vil han etter det iTromsø kjenner til være innenfor det TIL har råd til. Men også andre klubber utenfor Island følger spissens utvikling nøye, og mye taler derfor for at TIL må være rask om de skal sikre seg 22-åringen.

TIL har råd til å bruke penger på spillere etter at FC København ønsket å beholde Tom Høgli ut året, og dermed betalte TIL i underkant av to millioner kroner i kompensasjon.

– Vi ønsker primært å se på spillere som kan gå inn og forsterke oss med en gang, Vi vet også at spillere som går fra den islandske til den norske serien trenger litt tid. Aron trengte også litt tid, så litt langsiktighet blir det jo, sier Lars Petter Andressen til iTromsø.

Jakten på ny spiss ble intensivert etter at stortalentet Runar Espejord er ute i lang tid framover. I tillegg har også vinterkjøpet Slobodan Vuk vært ute siden 17. april, og trass i at han er tilbake i trening er det uvisst hvor lenge han blir ute.

TIL har hatt flere prøvespillere fra Island siden Sigurdarson kom til klubben for et drøyt år siden.

– Vi var og så de også. Jeg så åtte lag, så jeg fikk sett det meste og fikk en god oversikt. Det er ingenting som er superkonkret nå, men vi vil gjerne ha en god oversikt over spillere som kan være aktuell for oss i dette og neste vindu, sier Andressen.

Les også

Engelskmann har hjulpet Gamst i over 10 år – nå hjelper han TIL

– God Island-tradisjon

Finnbogason fikk debuten sin for Islands A-lag mot Mexico i Las Vegas i vinter. En kamp også Aron Sigurdarson spilte. 22-åringen har også vært innom Islands G17-, G19- og U21-landslag.

Islendingen spilte i FH fram til og med 2013 da han forlot klubben til fordel for FC Københavns U19-lag. Der var han i to år før han returnerte til FH i 2015.

Etter fire mål på 17 seriekamper i 2015/16-sesongen har han virkelig slått til denne sesongen med fire seriemål på seks kamper i toppdivisjonen på Island. I juli 2016 scoret han mot Dundalk i Mesterliga-kvalifiseringen der FH røk ut.

– Tromsø har en god tradisjon med islandske spillere. Aron Sigurdarson og også Tryggvi Gudmundsson. Lars Petter har vært over her to-tre ganger, og vi så på mange kamper for å få et overblikk. Ikke mange spillere i den islandske ligaen kan gå rett inn i Eliteserien, men jeg ønsker ikke å gå inn på navnene på de to-tre spillerne TIL følger, sier Bjarki Gunnlaugsson til iTromsø.

Publisert:
 1. Tromsø IL
 2. Runar Espejord
 3. Mexico
 4. Tom Høgli
 5. FC København

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Slåsskamp inne i togvogn

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. Staten kan ikke betale for alt

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg