Videre på sparebluss

De ga full gass i åtte minutter. Resten av kampen sparte Argentina på kreftene da de forsvarte seg til semifinalespill for første gang siden 1990.

FEIRER: Gonzalo Higuain, Angel Di Maria og Lionel Messi ferier scoringen til Higuain.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

For da Gonzalo Higuain scoret i det åttende minutt, fikk Argentina drømmestarten de håpet på.

Vincent Kompany slurvet på vei ut av forsvar, og Lionel Messi plukket opp ballen og fintet et par belgiere før han fant Angel di Maria. Sistnevntes pasning gikk via en belgisk forsvarer til en Gonzalo Higuain som tverrvendte, og endelig fikk vist sine avslutteregenskaper i VM, da han sendte i vei et skudd som gikk i mål.

Kan skape historie

Dermed fikk Argentina kampen inn i sitt spor, og resten av oppgjøret ble en oppvisning i hvordan en forsvarer en ledelse. Argentinerne viste sin turneringsrutine, og brukte krefter på å demme opp mot et Belgia-lag som ikke hadde kvaliteten som skulle til for å trenge gjennom den argentinske forsvarsmuren.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Dermed er VM et skritt nærmere det som for mange blir sett på som en drømmefinale. VM-historien har aldri opplevd en finale mellom de to søramerikanske gigantene Brasil og Argentina, men etter den argentinske seieren i går er det nå en mulighet.Argentina vartet heller ikke i går opp med noe storspill, men har spillere i fremste rekke som kan avgjøre kamper på egen hånd. Mens Lionel Messi dukket opp i siste liten og avgjorde i gruppespillkampene, er det hans løytnanter som har sendt Argentina til semifinalespill. Mot Sveits brukte Argentina 118 minutter før Angel di Maria avgjorde kampen. Lørdag scoret Higuain sitt første mål, og ble tungen på vektskålen.

Sparte krefter

Lionel Messi har spilt en viktig rolle i begge kampene, men han har ikke briljert og dominert kamper. I går var han involvert i det meste av det Argentina skapte, og i tillegg gjorde også han sin del av pliktjobben. Det er ikke ofte du ser Messi takler en motstander, men da han la Axsel Witsel i bakken åtte minutter før full tid, var det et bilde på en kamp der Argentina gjorde jobben på en profesjonell måte.

Messi hadde sjansen til å score i sluttminuttene, men Thibaut Courtois reddet mesterlig skuddet fra Messi, og dermed er det gått åtte kamper siden Argentina-kapteinen overlistet Belgia-keeperen som spiller for Atlético Madrid. Men argentinerne var godt fornøyd med det hele, ikke minst det at de brukte mesteparten av kreftene til å forsvare seg, og ikke kommer utslitt inn i en semifinale.

Taktikken sviktet

Belgia virket tammere enn tidligere i mesterskapet, og kanskje bidro den kraftkrevende åttedelsfinalen mot USA til at Belgia ikke hadde det aller siste giret å koble inn. Og de avslørte også til tider mangel på mesterskapsrutine da de med unødvendige frispark, og ved stadig å havne i offside, ga Argentina de bruddene som de trengte for å reorganisere styrkene. Belgia er et ungt lag som sannsynligvis trenger mer tid for å ta steget helt opp blant de store.

Les også

«Argentina er kjedelige å se på»

Lørdag sviktet både taktikken og de største profilene. Først mot tampen av kampen klarte de å ryste Argentina med å spille litt enklere fotball, og dytte storvokste Marouane Fellaini helt på topp. Hvorfor ikke Marc Wilmots så at de ikke klarte å trenge gjennom Argentina-muren med sin sedvanlige tilnærming, og derfor burde gjort noe annet tidligere, må han helt sikkert svare for i dagene som kommer.I Argentina forbereder en seg til semifinale i visshet om at laget ennå ikke har spilt opp mot sitt aller beste. Men måten de forsvarte seg på mot Belgia var et skritt i riktig retning. I går valgte Alejandro Sabella å satse på veteranen Martin Demichelis i midtforsvaret. Det var et smart trekk, for den 33 år gamle Manchester City-stopperen ryddet godt unna sammen med stopperkollega Ezequiel Garay, og sørget for at Belgia slapp lite til foran mål.

Etter stopp i kvartfinalen i VM de fire siste gangene, er Argentina klar for å kjempe om VM-tittelen igjen. Med en Lionel Messi som sannsynligvis har mer å gå, og et Argentina-lag som ikke har vist seg fra sin aller beste side ennå. For argentinerne betyr det at det går an å drømme store drømmer.

Publisert:
  1. Fotball
  2. Sportsblogger

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

  2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

  3. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

  4. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

  5. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

  6. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet