Wenger har bestemt seg: - Det kommer til å bli stilt skyhøye krav

Arsenal-manager Arsène Wenger ønsker å bli i Arsenal.

INGEN EXIT: Arsène Wenger tok over Arsenal i 1996. Han er med god margin den lengst sittende manageren i engelsk Premier League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Franskmannen tok over Arsenal i 1996. Han er med god margin den lengst sittende manageren i engelsk Premier League. Styret i klubben har tilbudt Wenger en toårskontrakt, ifølge The Guardian. Avisen melder at manageren er «bestemt» på å fortsette i jobben i ytterligere to år.

Wengers nåværende kontrakt løper ut etter sesongen.

– Det blir ikke noe enklere for han å gå på to nye år. Kravene fra fansens side kommer til å være skyhøye, sier ansvarlig redaktør i Gunners.no, Morten Ruud Irgens.

Etter mye kritikk fra fansen den siste tiden, toppet det hele seg under lørdagens bortetap mot West Bromwich. Noen fans sendte et fly med protestbanner mot Wenger over stadion, før et annet kom flyvende med «Vi stoler på Arsène #RespekterAW». Etter kampen fortalte 67-åringen at han allerede har avgjort sin egen fremtid. Den ser altså ut til å ligge i Nord-London. Klubben har tidligere uttalt at en eventuell avgjørelse vil bli fattet på en gjensidig måte.

Les også

Arsenal-fans sendte fly over stadion i protest mot Wenger. Så kom enda et fly.

Avhenger ikke av Champions League-kvalifisering

Tapet på The Hawthorns sørget for at Arsenal falt ned til sjetteplass på tabellen. Dermed spøker det med tanke på deltagelse i neste sesongs Champions League.

Laget har aldri havnet utenfor topp fire under franskmannens ledelse.

– Min personlige mening er at det rette ville ha vært om han gikk av etter til sommeren. Ikke sparken nå midt i sesongen, men heller ikke tatt to nye år, sier Ruud Irgens.

Wenger påstar at hans situasjon ikke nødvendigvis avhenger av å sikre kvalifisering til Europas gjeveste selskap.

– Det hører ikke nødvendigvis sammen, siden jeg har klart topp fire 20 ganger, sa Wenger etter tapet mot West Brom.

I tillegg vant «The Gunners» FA-cupen både i 2014 og 2015, men i ligaen har den store suksessen uteblitt siden Wengers tredje ligatittel, da laget gikk ubeseiret gjennom hele 2003/2004-sesongen.

23. april venter Manchester City i FA-cupens semifinale. Det blir fort sesongens viktigste kamp, etter at Arsenal røk ut av Champions League med 2–10 sammenlagt mot Bayern München. Ligatittelen ser ut til å være langt utenfor rekkevidde.

Les også

Klubblegende refser Arsenal-spillerne for svik mot treneren

Ikke nødvendigvis positivt å bytte manager

1–3-tapet mot West Brom fikk Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp til å kritisere både Wenger og Arsenal.

– Dette er en type prestasjon som ofte får managere sparket. Det var en elendig prestasjon. Jeg har aldri sett et lag på toppnivå forsvare seg så dårlig mot et lag man vet er gode på dødball, sa Redknapp etter at to av West Broms mål kom etter hjørnespark.

Arsenal ligger seks poeng bak Liverpool på fjerdeplass med to kamper mindre spilt. Borussia Dortmund-sjef Thomas Tuchel er blitt linket til Arsenal, noe London-klubben avfeid som usant.

– Et managerskifte kan være positivt, men også negativt de første årene. Det blir veldig rart den dagen Wenger ikke er i Arsenal, sier Rudd Irgens.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk