Moyes: – Alle ville slitt med denne troppen

Den hardt pressede Manchester United-manageren mener spillerstallen han arvet ikke er god nok til å kjempe i toppen med.

Alle ville slitt med årets utgave av Manchester United, mener David Moyes.
 • Jørgen Tjærnås
Publisert: Publisert:
 • DIREKTE NÅ: Manchester United – Aston Villa
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Lørdag tar Manchester United imot Aston Villa hjemme på Old Trafford. Det blir en kamp hvor mye kommer til å handle om hjemmelagets manager, David Moyes.

For før kampen har flere av de engelske avisene slått stort opp skottens påstander om hvorfor klubben har hatt en meget tung sesong. Den tidligere Everton-sjefen, som tok over etter Alex Ferguson sist sommer, sier mer eller mindre rett ut at spillerstallen ikke er god nok.

– Alle vet at denne troppen er i ferd med å eldes. Så jeg tror dette hadde blitt en tøff sesong for Manchester United, uansett hvem som ledet klubben. Selv Sir Alex (Ferguson) ville slitt om han var her i år, og jeg er sikker på at han er klar over det selv, sier Moyes ifølge The Telegraph.

Utypisk United

Mange vil nok trolig stusse av uttalelsene, med tanke på at troppen ligner den som vant et suverent seriegull sist sesong. I tillegg har Moyes brukt store summer på å hente inn Marouane Fellaini og Juan Mata.

– Det kunne ha blitt som det har blitt uansett denne sesongen. Men det har vært veldig utypisk Manchester United. Derfor forsøker vi å fortsette vår målsetning om å bygge og forbedre, og det skal vi fortsette med, sier Moyes.

Status etter 31 serierunder er at United er på 7.-plass, hele 18 poeng bak ledende Chelsea. I fjor vant klubben Premier League med 11 poeng ned til 2.-plasserte Manchester City.

En som ikke er enig med Moyes er Chelsea-manager Jose Mourinho.

– Det eneste Ferguson kan ta skylden for er at United er klubben de er i dag. Han er pensjonert nå, la ham være i fred, sa Mourinho om Moyes' påstander.

Flyprotest

Under kampen lørdag kommer Moyes til å få kjenne på frustrasjonen som har bygd seg opp blant supporterne. En fraksjon blant supporterne har leid inn et fly som skal sirkle rundt over stadion omtrent ved avspark.

Flyet skal ha et banner hengende etter seg med påskriften «WRONG ONE – MOYES OUT» , som vanskelig kan misforstås.

For Moyes og Manchester United er det fortsatt et bittelite håp om å kunne nå den viktige 4.-plassen, siden Arsenal i øyeblikket langt fra viser solid form. Men avstanden opp til Arsene Wengers mannskap er på tolv poeng med sju kamper igjen. Skal det være mulig, må Aston Villa slås, før man må håpe byrival Manchester City senker Arsenal senere lørdag.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Aston Villa FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 2. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

 3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 5. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

 6. Snille, gode Ole Kallelid