Innbytterne avgjorde for Sunderland

Sunderland smalt cupbomben etter ekstraomganger mot Chelsea.

UTLIGNET: Fabio Borini scoret utligningsmålet for Sunderland og la opp til seiersmålet.
 • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
SCORING: Frank Lampard krangler ballen i mål i kamp med Lee Cattermole. Målet ble senere omgjort til selvmål.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

To inbyttere og to sene scoringer sørget for en svært overraskende seier på Stadium of Light. Med to minutter igjen av ordinær tid, hadde Chelsea seieren i lomma. Da dukket ex-Chelsea-spiller Fabio Borini opp og utlinget for hjemmelaget. Og i ekstraomgangene skulle en innbytter igjen slå til med to minutter igjen. Ki Sung-Yueng fikk ballen av målscorer Borini i straffefeltet i det 119. minutt og skjøt Sunderland videre.

God Chelsea-start

Cheslea-sjef Jose Mourinho hvilte noen av sine beste spillere i kvartfinalen i Ligacupen mot Sunderland, men det var langt ifra noe reservelag som entret Stadium of Lights tirsdag kveld. Og det var gjestene som startet best.

Etter ett kvarters spill, var Andre Schürrle farlig frempå for Chelsea. Tyskeren vrikket og vendte seg elegant gjennom Sunderlands 16-meter, kom ned til dødlinjen og la hardt inn foran mål, men ingen i blå drakt var på plass for å pirke innlegget i mål bak keeper Vito Mannone.

Ville ha straffe

Men tabelljumboen fra nord-England hadde ingen planer om å være gjestfrie og fikk mer og mer tak på kampen. Laget klarte ikke å komme til skikkelige målsjanser, men var flere ganger farlig fremme og skapte problemer for Chelseas bakre rekke.

Vertene ropte på straffe etter drøye halvtimen da et innlegg traff armen til Azpilicueta, men dommeren ga ikke Sunderland det de ønsket. Reprisen viste at det nok var en korrekt avgjørelse

Etter 35 minutter skapte Wes Brown problemer for egne forsvarskollegaer. En feilpasning fra midtstopperen fikk rett til Willian, som forsøkte å tre igjennom Schürrle. Ballen havnet til slutt tilbake hos Willian som fikk sendt ivei et skudd fra 20 meters hold, men avslutningen gikk utenfor.

Sunderlands beste mulighet kom tre minutter før pause. Emanuele Giaccherini vant ballen i duell med Schürrle, og fikk satt igang en kontring for Sunderland. Ballen havnet hos Adam Johnson som tråklet seg forbi flere Chelsea-spillere, men klarte ikke overliste sistemann, Gary Cahill, som fikk klarert i siste liten.

Dermed ble det 0-0 til pause. Chelsea var første omgangs førende lag, men klarte ikke komme til noen skikkelige målsjanser.

Rask scoring

Men det tok ikke lang tid etter pause før Chelsea, ikke bare skapte en skikkelig målsjanse, men scoret mål. Azbilicueta slo et flott innlegg inn i feltet mot Frank Lampard som fikk kranglet ballen mot mål i kamp med Lee Cattermole. Manone fikk slått ballen vekk, men ikke før den snek seg over mållinjen. Sunderland-spillerne forsøkte å protestere, men dommeren pekte på klokken og viste at Hawk Eye (mållinjeteknologien) hadde dømt scoring. Lampards scoring ble senere endret til selvmål. Sunderlands sjette selvmål siden Gustavo Poyet tok over som manager (elleve kamper).

Fem minutter senere var Samuel Eto'o svært nære å øke ledelsen til 2-0. En feilpasning fra Craig Gardner ble til en strålende gjennombruddspasning til den kamerunske spissen, men Eto'os avslutning gikk like utenfor. Minutter senere fyrte Kevin De Bruyne av et godt skudd, men Manone fikk slått ballen ut til corner.

Etter 64 minutter fikk kampen et kort opphold da en supporter kom seg på banen, uten at det så ut til å være til nevneverdig irritasjon for de to managerne som sto sammen på sidelinjen og lo av hendelsen.

Like etter avbruddet fikk Chelseas veterankeeper Mark Schwarzer sin første test i kampen. Lee Cattermole fyrte løs fra rundt 20 meter, men skuddet gikk rett på 41-åringen som hadde full kontroll på skuddet.

Etter dette roet kampen seg noe ned. Chelsea beholdt presset og kom til flere avslutninger, men ingen av lagene klarte å komme til noen ordentlige sjanser. Ikke før det 89. minutt.

Scoret mot gamleklubben

Da kom utligningen fra Sunderland. Jozy Altidor fikk ballen i feltet og kom seg forbi en utrusende Mark Schwarzer. Altidors avslutning ble blokkert, men ballen havnet hos tidligere Chelsea-spiller Fabio Borini, som fra meget spiss vinkel sendte ballen i mål mellom beina på David Luiz.

Like etter var Borini nære scoring igjen. Italieneren var igjennom mot Schwarzer, men Gary Cahill fikk forstyrret han såpass at han ikke kom til noen ordentlig avslutning. Sunderland ropte på straffe etter da Borini gikk i bakken etter duellen, men dommeren vinket korrekt spillet videre. Dermed ble det ekstraomganger på Stadium of Light

Chelsea kom til den første sjansen i ekstra omgangene. Etter en corner, fikk David Luiz sjansen til å gjøre opp for sitt noe slappe blokkeringsforsøk på Borinis scoring, men skuddet ble reddet av Manone.

Store Sunderland-sjanser

Ni minutter ut i ekstraomgangene var Sunderland nære på. Giaccherini holdt dribleshow utenfor Chelseas 16-meter før han slo ballen ut til Dossena. Backen la et innlegg som gikk forbi alle, untatt målscorer Borini som regelrett bommet på ballen.

Fem minutter ut i andre ekstra omgang fikk Sunderland frispark i farlig posisjon på venstre side av straffefeltet. Sebastian Larsson svingte ballen inn mot bakerste stolpe. Chelsea fikk først klarert, men ballen havnet hos innbytter Ki Sung-Yueng som fikk sleivet i vei et skudd. Jozy Altidore fikk styrt ballen mot målet, men ballen ble klarert på streken av Chelsea-forsvaret.

Like etter fikk hjemmelaget en ny stor sjanse. Sebastian Larsson slo ballen inn i feltet, og der sto Ki umarkert. Innbytteren fikk headet ballen mot motsatt kryss, men Mark Schwarzer vartet opp med en strålende redning.

Men Ki skulle få enda en sjanse. Med to minutter igjen av ekstra omgangene ble han spilt frem av Borini, og i feltet var sørkoreaneren iskald. Han holdt på ballen i noen sekunder før han sendte ballen i mål og Sunderland til semifinalen i Ligacupen.

City greit videre

I tirsdagens andre kvartfinale, ble det klar seier til Manchester City over Leicester. Et fantastisk frispark fra Aleksandar Kolarov sendte City i ledelsen etter åtte minutter. Edin Dzeko doblet Citys ledelse like før pause, og samme mann satte inn 3-0 for gjestene etter 53 minutters spill. Lloyd Dyer sørget for at vertene fikk et trøstemål med 17 minutter igjen av kampen. Men det ble med det ene målet for Leicester, og Manchester City kunne feire for avansement til semifinalen.

Onsdag spilles de to siste kvartfinalene i den engelske ligacupen. Stoke tar imot Manchester United mens Tottenham, og klubbens nye, konstituerte manager Tim Sherwood møter West Ham.

Les også

 1. Chelsea tok tre poeng

 2. Wilshere viste finger'n

 3. Solskjær kobles til WBA-jobben

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Sunderland AFC
 3. Capital One Cup

Mest lest akkurat nå

 1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

 2. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 3. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 4. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 5. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur

 6. Oilers vant overtidsdrama: Karlsen matchvinner mot Storhamar