Skadet Zlatan måtte ut - da våknet svenskene

Men Russland holdt unna og slo Sverige i Moskva.

PRESS: Sverige og Marcus Berg avsluttet meget sterkt og var svært nære å få med seg poeng fra Moskva, men Russland holdt unna og vant 1-0. Dermed skiller det nå kun ett poeng mellom de to i gruppe G i EM-kvalifiseringen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Kampen om å gå videre til EM fra kvalifiseringsgruppe G tettet seg til da Russland lørdag slo Sverige 1-0 hjemme i Moskva.

Dermed ligger russerne med elleve poeng bare ett bak svenskene på andreplass i gruppa. Før oppgjøret mot tabelljumbo Moldova lørdag kveld leder Østerrike med 16 poeng.

Det ble en dramatisk start på kampen i det Russland fikk annullert et mål for offside etter åtte minutter. Lagkaptein Roman Sjirokov var alene gjennom det svenske forsvaret, men assistentdommeren var oppe med flagget.

I det 23. minuttet var det svenskenes tur til å rope på dommeren etter en annullering.

Jimmy Durmaz la inn foran mål, og både Pontus Wernbloom og Andreas Granqvist stormet mot ballen. Granqvist fikk en fot på ballen, og satte den i mål bak russernes keeper Igor Akinfejev. Det sto likevel fortsatt 0-0, ettersom dommer mente at Wernbloom hadde dratt i trøya til Artejom Dzjuba i situasjonen før.

Les også

Rooney er en scoring fra evig legendstatus

Ut med skade

Hjemmelaget scoret kampens eneste mål etter 38 minutter. Da var det Dzjuba som scoret, og sikret med det tre viktige poeng for Russland.

Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic signaliserte rett før pause til trener Erik Hamren at han måtte bytte. Dermed måtte svenskene sette på Ola Toivonen på topp i andre omgang.

– Zlatan ønsket å fortsette, men fikk bare vondere og vondere, sa trener Erik Hamrén til Kanal 5 etter kampslutt.

Ibrahimovic har slitt med skade, og gikk glipp av Paris Saint-Germains tre første seriekamper.

Flere muligheter

Og byttet så ut til å vekke Sverige, for i andre omgang var det de som var det førende laget. Begge lag hadde flere sjanser, men kampet tippet mer og mer over i svenskenes spor og russernes keeper Akinfejev fikk en langt travlere omgang etter pause, men til tross for det store presset ble det ingen uttelling for gjestene.

I stedet så det ut som russerne skulle doble ledelsen helt på tampen. To minutter ut i tilleggstidene fikk russerne kontre mens omtrent hele det svenske laget lå rundt Russlands 16-meter. Aleksandr Kokorin fikk avslutte alene foran mål, men angrepsspilleren satte ballen over målet til Andreas Isaksson.

Svenskene fikk en siste sjanse da Emil Forsberg fikk ballen utenfor 16-meteren og fyrte løs på direkten, men Akinfejev vartet opp med en sterk redning nede ved den venstre stolpen og sikret dermed hjemmeseier.

(©NTB)

Publisert: