Slik forklarer Hareide vrakingen av Bendtner

Mange ville se Nicklas Bendtner på landslaget igjen. De ble ikke hørt.

Nicklas Bendtner har spilt godt i de siste kampene for RBK.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I dag ble den danske landslagstroppen til kampene mot Polen og Armenia presentert. Det store diskusjonstemaet i forkant av uttaket var om Nicklas Bendtner ble tatt ut i troppen. Det ble han ikke, men en RBK-danske ble likevel tatt med. Mike Jensen ble tatt ut i troppen som ble presentert på det danske fotballforbundets hovedkvarter i Brøndby.

– Jeg er selvfølgelig glad for å bli tatt ut, og jeg gleder meg, men akkurat nå har vi full fokus på Ajax-kampen. Så kan vi snakkes om landslaget etter torsdagen, sa Mike Jensen til Adresseavisen kort tid etter han hadde fått beskjed om uttaket.

Les også

Søvnløse RBK-ere må glemme Ajax – helt til søndag kveld

Flere kommentatorer i danske medier mente at Bendtner kom til å bli tatt ut, og det første spørsmålet etter Hareides presentasjon gikk på hvorfor han ikke tok ut den høyreiste dansken.

– Jeg har sett Bendtner i aksjon, men jeg ønsker ikke å kommentere enkeltspillere jeg ikke har tatt ut, sa Åge Hareide på spørsmål om hvorfor Bendnter ikke var med i troppen.

Har mange spisser

Men til danske TV2 utdyper han vrakingen likevel.

– En av grunnene til at Bendtner ikke er med er at vi har minst tre som kan spille spiss allerede. Dolberg var med sist og scoret, og jeg synes ikke at han skal settes ut av landslaget på grunn av en kamp (mot Rosenborg). Jeg vet hva Bendtner kan, han er også dyktig foran mål. Men Dolberg har vært med før, og jeg vil ha kontinuitet i troppen og ha de samme folkene samlet igjen, sier Hareide til TV 2.

Men han sier at Bendtner er en kandidat for å bli tatt ut neste gang.

– Det skulle bare mangle. Han har spilt mange kamper for Danmark og scoret mange mål. Det handler om konkurransen på spissplassen i Danmark akkurat nå. Vi har Jørgensen i Feyenoord, Andreas Cornelius i Atalanta og Kasper Dolberg i Ajax, sier Hareide.

Til danske Berlingske Tidende sier han enda mer:

– Han må være klart bedre enn de andre alternativene jeg har for å komme med. I øyeblikket vurderer de andre til å være bedre enn Bendtner. Men han er i klar framgang dysisk og prestasjonsmessig. Hvis han scorer veldig mange mål, er det en mulighet i neste måned, sier Hareide.

– Hareide turte ikke

Han fortalte at han hadde sett Bendtners mål mot Molde, men synes at man skal ta flere kamper med i betraktningen.

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen mente uttaket viste at Hareide ønsket å bevare roen i landslagstroppen, og unnlot derfor å ta ut Bendtner.

– Han turte ikke. Han har sett hva det koster å ta Bendtner inn i en tropp hvor han ikke har samme spillemessige status lenger som han har i garderoben, sier Olsen til sin egen avis.

Les også

Bendtner-feberen herjer, men Åge Hareide tar ikke av: - Vi må vente og se

Comebacket til Bendtner ble altså avlyst, men Viktor Fischer er tilbake i landslagsvarmen. Fischer har bare spilt fem kamper i år, men har startet to kamper for den tyske klubben Mainz siden overgangen fra Middlesbrough i sommer.

Spisskollega ville ha med Bendtner

Før uttaket talte flere tunge stemmer innen dansk fotball for at Åge Hareide skulle ta ut Bendtner til troppen. Blant annet ønsker spisskollega Nicolai Jørgensen at sjefen skulle ta ut RBK-spissen.

– Nicklas er en god venn, og jeg ønsker alt det beste for ham. Det er flott å se at han har kommet i gang for RBK, og jeg håper at han blir tatt ut til landslaget snart, sa Feyenoord-spissen til Ekstra Bladet.

Også Ekstra-Bladets sportsredaktør Allan Olsen mente at Hareide skulle ta ut RBK-spissen.

Les også

Dette sier han om Bendtners sjanser for Danmark-comeback

Mike Jensen har fått fire a-landskamper i karrièren sin.
Les også

Dansk sportsredaktør: – Bendtner bør bli Hareides joker

74 kamper

Nicklas Bendtner har tilsammen 74 kamper med den danske landslagstrøyen, og har scoret 29 mål. Men siste gang var tilbake i november 2015, i playoff-oppgjøret mot Sverige. Da var Morten Olsen landslagssjef, men siden Hareide tok over har RBK-spissen vært utenfor landslaget.

Mike Jensen har fire landskamper for Danmark, og var sist på laget i slutten av 2016.

Danmark ligger på tredjeplass i VM-kvalifiseringsgruppen, seks poeng bak Polen og med like mange poeng som Montenegro.

Her er hele den danske troppen til kampene mot Polen og Armenia:

Målvakter: Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og Jonas Lössl.

Forsvarspillere: Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Simon Kjær, Mathias Jørgensen, Andreas Bjelland, Riza Durmisi, Henrik Dalsgaard og Jens Stryger Larsen.

Midtbanespillere: William Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Mike Jensen, Pione Sisto.

Angripere: Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Kasper Dolberg og Andreas Cornelius.

Publisert: