TIL-profil tror VM-sjansene er større om han forlater Tromsø i sommer

Aron Sigurdarson mener sjansene for en VM-plass for Island i 2018 øker om han tar overgang snarest mulig. Klubben tror han kan klare det som TIL-spiller.

MÅL: Aron Sigurdarson har tre mål og tre målgivende for TIL i Eliteserien denne sesongen.
 • Rune Robertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ALFHEIM (iTromsø): Sigurdarson har tidligere denne uka gjort det tydelig at han ønsker å forlate TIL. Tirsdag var han i møte med direktør Stig-Arne Engen for å forsøke å få klubben til å ta opp kontakten igjen med nederlandske Twente. Sistnevnte klubb har tidligere lagt inn to bud på Sigurdarson. Det siste på cirka 2,5 millioner kroner.

Begge budene ble blankt avslått av TIL.

– Jeg forstår det slik at de snakker sammen. Håpet om en overgang lever, sier Sigurdarson til iTromsø.

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL sier klubben er i dialog med Magnus Magnusson og Bjarki Gunnlaugsson, begge Sigurdarsons agenter.

– De to har vært en katalysator inn mot Twente. Men vi har ikke hatt kontakt de siste dagene konkret om Twente, sier Johansen.

Les også

TIL-aktuell trener reiser hjem uten kontrakt: - Simo er aktuell

– Prøver å være ærlig

At en spiller går offentlig ut og sier at han vil bort fra TIL er ikke hverdagskost.

– Jeg prøver å være ærlig om hva jeg vil. Helt fra første gangen jeg kom til Tromsø og ble intervjuet har jeg sagt at målet var landslaget samt å spille i en større liga. Og Nederland er spennende.

Sigurdarson legger ikke skjul på at han mener en overgang vil gjøre det lettere å kapre en plass på det islandske A-landslaget som fortsatt har mulighet til å kvalifisere seg til VM. Per i dag ligger Island som nummer to i sin gruppe. Likt på poeng med topplaget Kroatia, men med svakere målforskjell. Foran sterke nasjoner som Tyrkia og Ukraina.

– Vi har en mulighet til å komme til VM, og en overgang vil forsterke min posisjon med tanke på spilletid på landslaget, sier Sigurdarson.

Sportssjefen sier det ofte skjer i større klubber at spillere «antyder at de vil bort»

- Aron er en spiller med stor drivkraft og sportslige ambisjoner. Han tenker på VM i 2018 og da tenker han på hva han best kan gjøre for å komme seg dit. Det tror vi han kan gjøre med å spille for TIL. At han uttrykker sitt syn på en overgang til ledelsen får han gjøre. Så får det bli opp til oss å bestemme hva vi gjør med det, sier sportssjefen.

Les også

Dette sier den finske TIL-legenden om landsmannen som kan bli Gutans nye sjef

Penger og erstatter

For det er ingen tvil om at Twente eller en annen klubb som vil ha Sigurdarson i sommer må bla opp. Islendingen har kontrakt ut 2018, noe som gjør at TIL også vil kunne få godt betalt for ham til vinteren.

- Skal Aron bort etter å ha vært her i halvannet år der han spilte mye i år, men ikke så mye i fjor, så må vi ha penger igjen for ham. Det må svare til de investeringene vi har gjort, og den tiden vi har brukt for å få ham i posisjonen han er nå. I tillegg må vi ha en mulighet til å erstatte ham, sier Johansen.

Dermed kan neste helgs bortekamp mot Sandefjord være islendingens siste i TIL-drakten. Overgangsvinduet åpner torsdag 20. juli.

– Jeg forsøker å være avslappet og rolig. Men det er klart at jeg tenker på dette noen ganger. Når det gjelder kamp og trening vil det ikke være noe problem å fokusere på det, sier Sigurdarson.

Publisert:
 1. Tromsø IL
 2. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 2. Slutt på testing i skole og barnehage på Nord-Jæren

 3. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet

 4. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet

 5. Ombo uten strøm i fire timer

 6. «Regjeringen er villig til å gjøre hva som helst for å bekjempe strømkrisa – bortsett fra det som virker»