Fortsatt ingen avtale i Danmark: - UEFAs tålmodighet er i ferd med å bli brukt opp

UEFA-representant advarer Christian Eriksen og det danske fotballforbundet.

Christian Eriksen og de andre stjernene på det danske laget har fortsatt ikke blitt enige med forbundet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det var smått pinlig da en gjeng 2.-divisjonsspillere og futsalspillere fra Danmark dro på seg landslagstrøyen og gikk ut til treningskamp mot Slovakia. Heldigvis for danskenes del klarte det danske fotballforbundet DBU og landslagsstjernene å bli enige om en midlertidig landslagsavtale før Nations League-kampen mot Wales.

Men forhandlingene om en permanent landslagsavtale er enda ikke i boks. Striden har vart i lang tid, og handler angivelig om spillernes kommersielle rettigheter, og om DBU skal betraktes som arbeidsgiver for spillerne eller ikke.

Les også

Hareide vurderte å si opp under landslagskonflikten

Kan få store konsekvenser

Nå advarer Jim Stjerne Hansen, medlem i UEFAs disiplinærkomite, de to partene.

– Tålmodigheten i UEFA er i ferd med å ta slutt. UEFA vil ikke se vennlig på om Danmark uteblir eller stiller med et reservepreget lag igjen, uten at det vil få store konsekvenser. Det er ekstremt mye på spill, sier han til Politiken, og mener at utelukkelse fra landslagsfotball for en lengre periode kan være aktuelt.

Les også

Enighet i dansk fotballkonflikt - nå kan Hareide bruke stjernene igjen

Hansen er tidligere generalsekretær i DBU, og har snakket med den danske avisen Politiken om konflikten. Han sier at han vil gjøre det danske folk oppmerksom på hvor alvorlig situasjonen er.

– Det ser ut som konflikten handler om at DBU står på en side, og landslagspillerne på den andre siden. De er to motpoler og motstandere, som står i hvert sitt hjørne og sender støt mot hverandre Det må skje noe dersom partene skal nå fram til en balansert løsning, sier Hansen til den danske avisen.

Les også

Det danske landslaget brukte studenter, lærervikarer og båtmekanikere i parodikamp

Har to uker på seg

Han mener at det må nye forhandlere til for å løse konflikten.

Den midlertidige avtalen utløper 1. oktober. Tolv dager senere spiller Danmark sin neste kamp mot Irland. Dersom en ny avtale ikke er på plass, kan det gå mot full krise for det danske landslaget.

Publisert: