Solskjær etter overtidsdrama: - Viktige poeng

Fredrik Gulbrandsen kom inn og sikret Molde-seier på overtid. Det var manager Ole Gunnar Solskjær svært fornøyd med. Men mest av alt var han fornøyd med de tre poengene laget sikret seg.

Moldes manager Ole Gunnar Solskjær etter eliteseriekampen mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion.
  • Daniel Nerli Gussiås
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

AKER STADION (Rbnett): — Jeg er selvfølgelig kjempefornøyd med seier, de tre poengene vi skaffer oss i dag er veldig viktige. Det at vi holder nullen gjør også opplevelsen bedre for oss. Vi var solide bakover i dag, sier Solskjær.

— Vi skaper også mye trykk på dem offensivt, og det er selvfølgelig gledelig. Samtidig kunne man se der ute at det ble mange frustrerte spillere utover i kampen, fordi at vi ikke scorer på sjansene våre. Blant annet Sander Svendsen hadde en like stor sjanse som den Fredrik Gulbrandsen satte i mål, like før. Laget skal da ha skryt for at de aldri ga opp, og kjempet seg til seieren. Jeg har selv vært en del av et sånt lag som ofte vant kamper på overtid etter å ha hatt ballen mesteparten av kampen. Det viser definitivt styrke og lagmoral. Ungguttene lærer mye av det, sier en fornøyd manager etter kampslutt.

Solskjær satte inn Fredrik Gulbrandsen etter 75. minutter. Det ga Molde en annen dimensjon på topp, og førte til slutt til 1-0 scoringa på overtid.

— Fredrik kom inn med hurtighet og truet bakrom. Han ga oss en annen dimensjon vi manglet litt tidligere i kampen. Han er med å skape rom for de andre ute på banen, og da åpner det seg fort opp. Det også lettere å utnytte eventuelle feil, og det hjalp oss med å komme til større sjanser helt på tampen.

Startet uten spiss

— Vi startet med Mohamed Elyounoussi på topp i dag, med Petter Strand like bak. Jeg synes han gjorde en god jobb, han hadde flere gode muligheter til å sette ballen i mål, men lykkes ikke helt i de avgjørende situasjonene. For øyeblikket har vi fire spisser skadet, og det er ikke ideelt. Tre av de er helt ute, mens Fredrik fikk jeg lov å bruke i 20-25 minutter. Vi viser stor styrke med at vi klarer å vinne, selv med så mange spisser ute med skade. Hvor lenge de blir ute, vet jeg heller ikke nøyaktig. Det er strekk de sliter med alle sammen. Det jobbes mot at de kanskje kan være med neste helg, men det er vanskelig å si akkurat nå.

Molde gikk på et forsmedelig 0-4-tap borte mot Sarpsborg forrige helg, og Solskjær var tydelig på at det var viktig å reise seg.

— Resultatet ga ikke det riktige bilde på hvordan kampen egentlig var der nede. Sarpsborg-kampen var mye bedre enn hva folk ga uttrykk for. Det endte fem-fem i gode målsjanser, men vi tapte altså 0-4. Spillemessig synes jeg periodevis vi nesten er bedre mot Sarpsborg enn mot Vålerenga, hvor vi vinner 4-0 bare tre dager før. Sarpsborg var bare over midten to ganger i første omgang, men allikevel slapp vi inn to før pause. Da blir det selvfølgelig vanskelig å komme tilbake, sier han.

— Så selv om vi taper må vi bare innse at det fort kan bli sånn i Tippeligaen om du ikke scorer først. Til sammenligning hadde Aalesund to-tre store sjanser i dag, men det var ikke mange ganger de var virkelig farlig frempå, konstaterer Solskjær.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk