Nå skal Grønner spille kampene frem til ferien

— Jeg har ventet hele våren, sier Branns midtstopper.

Jonas Grønner etter kampen mot Viking tidligere i vår. Til venstre Branns fysioterapeut. Foto:
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jonas Grønner (22) er norsk U21-landslagskaptein og benkesliter for Brann. Men nå er det klart at tredjevalget på midtstopperplass får spille de to siste kampene før eliteserien tar EM-pause. Grønners konkurrent, Bismar Acosta, er ute med en strekk i leggen både mot Molde lørdag og Haugesund om 10 dager.

— Jeg har ventet hele våren, og endelig blir det min tur. Det er selvsagt synd for Bismar, men jeg er veldig klar for å spille, sier Jonas Grønner til BT inne på Stadion.

Dette sier sjefen

Til nå i år har Grønner spilt mot Viking, da Vadim Demidov ble hvilt, og Stabæk 16. mai, da Bismar Acosta hadde karantene. Altså blir Grønners kampantall doblet i løpet av den neste drøye uken.

— Bortekampen mot Molde er en fin utfordring for meg, der jeg kan bygge videre på det jeg har vært med på så langt. I de to kampene jeg har vært inne tidligere, har jeg gjort jobben, sier Grønner.

- Mangler du kamptrening?

— Den får jeg fort. Jeg har trent godt og holdt meg i form. Det kommer jo også litt smårusk i kroppen jo mer du spiller, men de siste to kampene har jeg følt meg bra. Jeg har vært fokusert og gjort det jeg skal.

KAMPKLAR: Jonas Grønner erstatter skadede Bismar Acosta i de to siste Brann-kampene før sommerpausen. Den første kommer mot Molde lørdag. Her trener Grønner styrke i Florida under Branns treningsleir i vinter. Foto: Zack Wittman

Treneren i Brann, Lars Arne Nilsen, er helt enig i det.

— Jonas har gjort det bra når han har spilt og trenger kampene, så dette tror vi skal gå bra. Nå får han to kamper og ut fra det han har vist til nå i år, er jeg ikke redd for det, sier Nilsen.

Doddo er engasjert som alltid. Les bloggen hans her.

Tenker annerledes

Grønner mener han har taklet motgang og manglende spilletid bedre i år enn tidligere.

— Nå er det ingen fotballspillere som er gode til å sitte på benken, men du må klare å håndtere det. Det er slitsomt mentalt å bli like skuffet hver gang du ikke spiller, at du blir fly forbannet og synes alle er dumme og teite. Da er det bedre å gå inn og bevise at du fortjener mulighetene som kommer. Det føler jeg at jeg har gjort så langt.

Torsdag trente Grønner og Brann inne på Stadion-gresset, som ser bedre og bedre ut. Lege Arne Instebø var også på plass. Han forteller om Acostas skade.

— På kampdagen (16. mai) hadde Acosta en treningsøkt om morgenen, fordi han hadde karantene. Da hoppet han opp, landet og fikk en strekk i venstre legg. Så det blir en tidlig ferie for ham, sier Instebø.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk