Vant etter omspill

Padraig Harrington kapret sin første Major-tittel etter en høydramatisk sisterunde av British Open som inneholdt det aller meste.

Publisert: Publisert:

Padraig Harrington slipper jubelen løs etter å ha sikret seieren.

 • Petter Bøifot
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Resultater/livescore Majorturneringer i golf pleier å være spennende til siste putt er senket og årets utgave av British Open ble ikke noe unntak. Padraig Harrington (35) fra Irland vant sin første Major-tittel etter en neglebitende avslutning der det aller meste skjedde. Sergio Garcia begynte dagen med en treslags ledelse, men man kunne tidlig se at dette ble en dag der spanjolen måtte kjempe for hvert slag.

Under press

Samtidig senket argentinske Andres Romero og Harrington putt etter putt og satt voldsomt press på Garcia. Romero falt fra på de to siste hullene, mens Harrington så ut til å blåse sine sjanser på avslutningshullet. Etter et utslag i vannet og en dropp slo han et meget svakt jernslag i bekken foran greenen, og åpnet døren på vidt gap med en dobbelbogey. Garcia trengte da bare par på det 18., men etter et besøk i bunkeren gikk parputten i hullkanten og ut og dermed var det duket for omspill.

— Mye å ta inn

Harrington tok tidlig kommandoen over de fire hullene omspillet varte, mens Garcia fortsatte å slå gode putter som sved hullkantene. Og til slutt kunne Harrington juble etter å ha satt vinnerputten på en drøy meter midt i koppen, mens en skuffet Garcia sto nesten lammet tilbake. - Det er mye å ta inn. Jeg overbeviste meg selv om at jeg kunne vinne hele uken, sa Harrington med gråten i halsen til BBC like etter at triumfen var sikret. Han ble den første europeer som vant en Major siden 1999, og den første irske vinneren av British Open siden 1947. - Det er nok en helvetes fest i Irland nå, la han til.

Ny førstegangsvinner

Andres Romero tok 3. plassen alene foran australske Richard Green og Ernie Els fra Sør-Afrika. Tiger Woods spilte sisterunden merkelig forsiktig og måtte ta til takke med en delt 12. plass. Dette var årets tredje Major, og alle har endt med førstegangsvinner. Zach Johnson vant The Masters, mens Angel Cabrera vant U.S. Open. Årets siste Major, PGA Mesterskapet, spilles på Southern Hills i Oklahoma om tre uker.

Publisert:

Les også

 1. Går på skinner

 2. Luke for Garcia

 3. Temmet Carnoustie

 4. Tre på rad for Tiger?

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet fant kokain hjemme hos Petter Northug etter at han hadde råkjørt i 168 km/t: – Har gjort en stor feil

 2. Jakob Ingebrigtsen etter fantomløpet på 1500 meter: ­– Helt sykt og ekstremt deilig

 3. Arbeidsgiver TV 2 skal diskutere fremtiden med Northug: – Dette er en alvorlig sak

 4. Aldri har hasj vært sterkere. Den erstattet sex, mat og venner for Anne (20). Til slutt turte hun ikke gå ut

 5. Mot morens vilje sendte Eva (21) inn sitt DNA for å finne hennes amerikanske opphav

 6. Høiland fikk tøff beskjed av Berntsen

 1. Golf