Fikk juling i skjebnekampen: – Det er bekmørkt

Staal måtte vinne for å beholde håpet om fornyet kontrakt i 2. divisjon, men ble nok en gang overkjørt av en nedrykksrival.

Staal-kaptein David Eie ser ikke lyst på lagets sjanse til å berge plassen i divisjonen.
  • Gabriel Økland Retallack
Publisert: Publisert:

STAAL – SOTRA 2–6

JØRPELAND STADION: – Jeg er tom for ord. Det er bekmørkt akkurat nå, sier Even Østensen etter det skuffende tapet mot Sotra.

Resultatet er tøft å svelge for strandbuenes stjernespiss. Han ble sittende lenge for seg selv etter kampslutt før han orket å møte lagkameratene inne i garderoben.

– Vi møtte ikke opp i sesongens viktigste kamp. Sotra avgjorde kampen det første kvarteret. Det var alt for dårlig av oss, konkluderer han.

Skjebnekamp

Etter sist helgs braktap i lokaloppgjøret mot EIK var det klart at sekspoengeren mot Sotra ville bli avgjørende for sesongen.

Les også

Herjet i lokalderbyet: – Han er en artist

Med tap i lørdagens oppgjør økte luken opp til trygg grunn til seks poeng. Det er fortsatt teoretisk mulig å berge plassen, men for Staal-spillerne føltes det som om dette var spikeren i kista.

– Vi er ikke ferdigspilt helt enda, men ja det virker jo ganske umulig nå, sier kaptein David Eie.

Vegard Oftedal måtte se laget sitt bli utklasset av Renate Blindheims Sotra.

Han presiserer at det ikke er dårlig stemning i spillergruppen, og sliter med å sette fingeren på hva som går galt i kamp etter kamp.

Klasseforskjell

Sotras lynving Beltran Mvuka – bror til Bodø/Glimt-esset Joel Mvuka – var kampens store spiller. Sammen med resten av Sotras angrepsrekke terroriserte han Staal-forsvaret gjennom hele kampen.

Det så ikke ut som to lag som på forhånd lå ved siden av hverandre på tabellen. Også tidligere i sesongen måtte Vegard Oftedal se laget sitt gå på et ydmykende tap mot en direkte nedrykksrival, da Ullern slo dem 8–0.

– Var dere for naive i inngangen til en så avgjørende kamp?

– Det mener jeg egentlig ikke at vi var, men det er vanskelig å si seg uenig når man slipper inn seks mål. Vi bommet vel i grunn på alt i dag, sier Staal-treneren.

Kampfakta:

Staal Jørpeland IL – Sotra SK 2–6 (1–4)

Jørpeland Stadion, ca. 250 tilskuere

2. divisjon avd. 1, 19. serierunde

Mål: 0–1 Frederic Falck (5.), 1–1 Lewis Leonidas (10.), 1–2 Beltran Mvuka (11.), 1–3 Håvard Foldnes, 1–4 Henrik Andersen (19.), 1–5 Henrik Andersen (55.), 2–5 David Eie (76.), 2–6 Yannis Moula (84.)

Gule kort: Lewis Leonidas og Sigve Christensen, Staal. Morten Grasmo, Sotra.

Dommer: Anders Bodding, Haga

Staal (4–3–3): Rafal Zygmunt Dobrolinski – Daniel Pollen (Sivert Seljeskog fra 63.), David Eie, Jasmin Bogdanovic, Sigve Kleppa Christensen – Ali Memed (Jonas Halsne fra 63.), Lewis Leonidas, Georg André Danielsen (Kristoffer Ramsland fra 79.) – Aleksander Hjelmervik Hinna (Leo Buochentouf fra 63.), Even Østensen (Reino Rantasalo fra 76.), Daniel Ciach

Publisert: