Ingve Bøe: «Dessverre intet som tilsier at han kan ta opp kampen»

BLOGG: Ingve Bøe truer med «å gjøre det slutt» med en av sine Viking-favoritter.

Ingve Bøe blogger om Viking.
 • Ingve Bøe
  Viking-blogger
Publisert: Publisert:

Så hanglet Viking videre i cupen. For de av dere som ikke skjønner konseptet er det her bare snakk om å gå videre til neste runde. Når cuptrofeet heves, glemmes flere feilskjær underveis. Slikt gir meg alltid anledning til å trekke det kjærkomne mimrekortet.

I 1989 var jeg så privilegert å få være deltaker på seirende Viking. Da kunne vi røket ut mot Klepp i første runde, og kun to meget sene nettkjenninger forhindret tap. I tredje runde møtte vi Vidar på Stavanger stadion og fikk to i trynet før de med pølser i hånda hadde rukket å sette seg. Det ble uavgjort etter full tid ,og i ekstraomgangene hang ikke de rødkledde fra Lassa med. Hadde vært særdeles kjipt å gå på en smell der mot laget jeg forlot for å spille eliteseriefotball. Knepen seier mot Harstad etter ekstraomganger før kvartfinale mot Faaberg. Det var først i semifinalen mot Ståle Solbakken og Hamarkammeratene vi fant skikkelig ut av det. Resultatet står på hyllen her.

Les også

Tidligere Viking-spiller vil bli trener i Sandnes Ulf

Urkraft

Det er nemlig fort gjort å senke seg ned noen hakk når man er stor favoritt. Dette samtidig med at motstanderlaget opplever tidenes mulighet til å skinne litt ekstra. Når eksempelvis, Staals elektriker, barnehageonkel, skoleelev eller pubvert viser at de kan spille ball, kan frykten fort komme for vaklevorne Vikinger. Når de smeller på, med de aller nærmeste rundt seg, gir det en samlet urkraft til laget. Plutselig blir det forferdelig tungt for de mørkeblå, mens det der frekke amatørlaget flyr rundt og smeller til med alle kjepper de har. De bruker hele kroppen til det aller meste og innimellom er det litt ureint trav også. Frustrerende, ikke sant? Men så inderlig herlig!

Er det for dårlig å spille jevnt mot et andre, tredje eller fjerdedivisjonslag eller er det for dårlig å ha kuleramme feil vei uansett motstander. Ja, selvfølgelig. Det er sånn psykologi og di som kødder det til. Slikt tullballskap som gjør at FKH ikke lenger er i hatten. Det kommer garantert flere lignende skreller før pokalen deles ut.

Les også

Slik spilles 2. runde i cupen: Dette blir Vikings neste motstander

Underdogs

Det er dette som er sjarmen folkens. Husk Follo som, i sine etterlignede FC Show-drakter banket RBK på bortebane i semifinalen 2010. Det ble stopp i finalen, men gud så kjekt likevel. Jeg heier alltid på « underdogs « de gangene mine lag eller min favoritt ikke når opp.

Jeg forstår dog at det rasles med sabler her og der når Viking atter slipper motstanderen til sjanser som skal avklares lenge før det blir farligheter. Disse barnesykdommene må stoppe og helst i går. I hvert fall om nye koster ikke skal feie. Unødvendig straffe, unødvendig frispark før 2-2, samt faretruende nær ytterligere utligning før kampslutt. Jeg er oppriktig bekymret for det generelle forsvarsspillet og mangel på samhandling med sisteskansene. Viking mangler fart sentralt i banen samt i midtforsvaret, og laget har ingen matchvinner bakerst for tiden.

Tommy Høiland fikk endelig starte mot Staal og viser dessverre intet som tilsier at han kan ta opp kampen der framme. Det trusselbildet han var eksponenten for må hentes fram fra minnet i en brenning. Om ikke gjør jeg det slutt med en av mine favoritter.

Tommy Høiland har ikke imponert Ingve Bøe denne sesongen.
Les også

Start må til Stavanger i cupen: - En skandale

Spår storseier

Vi klager generelt mye på det defensive, med rette. Men det produseres også for lite framover på banen. Man behøver heller ikke være rakettforsker for å se at Even Østensen fremdeles burde vært Viking-spiller. Ikke meg imot om Viking lar kveiten klare seg uten ham et par år til. Kan jeg høre det ringer?

Trenerne med spillerne er absolutt ikke gode nok akkurat nå. Det kan vi enes om. Nedlatende kommentarer om gud og hver mann skal den skikkelige supporter holde seg for god til. Saklige derimot er absolutt på sin plass. Det er nå vi bør gjemme mishagsytringer bak i hjernebarken og være en støtte for laget vårt. Å holde med Viking er berg og dalbane midt i loopen. Nemlig.

Det er når det ikke går på skinner alle i og rundt laget behøver positive bidrag mest. Mot Djerv 1919 er Viking er atter i vinnerhatten. Jeg sier 0–8 og slenger på håpets floskel: «det er i motbakke det går oppover.

Les også

 1. Se bildegalleri fra cupfesten: Staal yppet seg mot Viking

Publisert:
 1. Viking FK
 2. Ingve Bøe
 3. Tommy Høiland

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 3. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

 4. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

 5. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

 6. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land