AaFK vant og tok innpå teten

Aalesund vant 2–1 borte over Grorud og nærmet seg teten i 1. divisjon.

Niklas Castro scoret AaFKs første mål mot Grorud.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Mandag hadde Aalesund muligheten til å nærme seg førsteplassen i 1. divisjon. HamKam tapte i helga og med seier ville forspranget krympe fra seks til tre poeng.

AaFK gjorde en endring fra forrige kamp, som endte 0–0 mot Sandnes Ulf. Kristoffer Ødemarksbakken tok plassen til Torbjørn Kallevåg, og Lars Arne Nilsen fortsatte med sin 4-2-3-1-formasjon. Den har gitt suksess de siste kampene.

Les også

AaFK-spiller kan være ute med bruddskade i ukevis

Kontroll

Aalesund startet kampen friskt og etter sju minutter holdt Aalesund oppe trykket etter en corner. Til slutt havnet ballen hos Niklas Castro som banket til fra 16 meter på halvvolley og satte inn en 1-0.

AaFK hadde ballen desidert mest de første 25 minuttene, men et skår i gleden var at kaptein David Fällman måtte ute med skade etter 14 minutter. Inn kom Jonas Grønner.

Grorud hevet seg betraktelig rundt 30 minutter ut i kampen. Da vant vertene ballen på midtbanen oftere og Aalesund slet i en periode på 10 minutter. Til slutt fikk trener Nilsen laget sitt til å ta ned ballen, og AaFK kontrollerte resten av omgangen.

I løpet av omgangen skapte også AaFK noen farligheter. Blant annet hadde Sigurd Haugen en kjempesjanse fra tre meter. I tillegg bommet han fra skrått hold etter å ha blitt spilt igjennom.

Les også

AaFK-spilleren har én stor drøm han ikke har gitt opp: –En dag skal jeg spille for Real Madrid

Haugen-scoring

I andre omgang fortsatte AaFK med å kjøre kampen, men slet med å komme til de store sjansene. I det 56. minutt la Simen Rafn inn til Haugen, som fikk avsluttet, men forsøket ble blokkert. På den påfølgende corneren beholdt igjen AaFK ballen. Til slutt fikk en feilvendt Haugen snudd seg og skutt fra 18 meter med venstrefoten. Ballen snek seg bak keeper i det høyre hjørnet, og resultattavla viste 2-0.

Gleden ble kortvarig. Ikke mange minuttene etter kontret Grorud og reduserte. Sindre Osestad fikk mye tid og rom. Grorud-spilleren fant Oscar Aga, som hadde løpt seg fri, og spissen satte ballen sikkert i mål fra sju meter. Det var Agas tiende scoring denne sesongen, og med det skapte han spenning igjen.

For AaFKs del handlet resten av kampen om å holde på ledelsen. Grorud spilte seg til noen sjanser og var farlig fram på, men det var ikke altfor mye som truet keeper Michael Lansings mål

AaFK har nå kun HamKam, Jerv og Fredrikstad foran seg på tabellen. FFK og Jerv har et forsprang på ett poeng. I neste kamp møter Aalesund nettopp Jerv. I kampen etter venter serieleder HamKam.

Publisert: