Dumfries sendte Nederland til himmels i femmålsthriller

(Nederland - Ukraina 3–2) Ut av ingenting så Ukraina ut til å stjele poeng i Amsterdam, men fem minutter før slutt steg vingbacken Denzel Dumfries (25) til værs.

  • Mats Arntzen, VG
Publisert: Publisert:

Han var definitivt mer ving enn back i den nederlandske hovedstaden, og sørget for at Nederland tok tre svært fortjente poeng da han raget høyest og nikket ballen i mål.

– Jeg er selvsagt veldig lettet. Det er så viktig å starte med en seier, sier Nederland-sjefen Frank de Boer.

Få minutter tidligere hadde Ukraina rystet nederlenderne med to scoringer ut av det blå, og så ut til å stjele med seg poeng.

Nederland hadde skapt en haug av sjanser uten å få ballen i mål før pause, men seks minutter etter hvilen tok lagkaptein Georginio Wijnaldum ansvar – som så mange ganger tidligere.

Etter to mesterskap uten nederlandsk deltakelse var dette Nederlands første scoring i EM eller VM siden samme mann satte inn 3–0-målet i bronsefinalen mot Brasil i 2014. Det er 2528 dager siden.

Midtbanespilleren har scoret hele 15 mål i løpet av sine 26 kamper. Totalt står han med 23 mål på 77 kamper for Nederland.

HYLLESTS: Georginio Wijnaldum feiret som hans skadde lagkamerat i Liverpool og Nederland, Virgil van Dijk, har gjort tidligere.

Wijnaldum ble nylig klar for franske PSG etter at han ikke ble enig med Liverpool om en ny avtale.

– Han er undervurdert. Det kommer til å bli veldig vanskelig å erstatte ham i Liverpool. Han er en av de spillerne som får spillet til å gli, sier Gary Neville til ITV.

Syv minutter etter Wijnaldums scoring fulgte Wout Weghorst opp med å smelle inn 2–0 etter en svak klarering av ukrainerne.

Scoringen ble sjekket for en mulig offside ettersom Denzel Dumfries lå foran keeper, men dommer Felix Brych kunne etter hvert konstatere at scoringen sto.

Nederland virket å ha full kontroll og slapp nesten ikke til målsjanser, men ut av ingenting skrudde Andrey Yarmolenko ballen opp i vinkelen.

Da Roman Yaremchuk stanget inn det perfekte frisparkinnlegget til Ruslan Malinovskyi like etterpå, var Nederland rystet.

– Jeg tror alle var sinte og skuffede, spesielt etter det andre målet, sier Wijnaldum til NOS.

Men Denzel Dumfries gjorde som han gjorde gjennom hele kampen og stormet i angrep. Han bommet på flere store sjanser, men han traff da det gjaldt som mest.

Innlegget fra innbytter Nathan Aké var nydelig, og Dumfries tok noen skritts fart og knuste Manchester City-spilleren Alexander Zinchenko i luftrommet.

– Det der er rett og slett klasse. Det er en fin revansje for ham å bli helten istedenfor syndebukken, sier Groningen-spissen Jørgen Strand Larsen i NRKs studio.

– Han bommet på en kjempesjanse, spesielt den i første omgang. Han kunne scoret hat trick etter alle de sjansene, men han avgjorde det til slutt, sier den nederlandske eks-landslagsspilleren Nigel de Jong til ITV.

Nederland tok alle tre poengene i en meget underholdende kamp i Amsterdam.

Publisert:
  1. Fotball-EM

Mest lest akkurat nå

  1. – Julebordsesongen er nå avlyst

  2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

  3. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

  4. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

  5. Oslo sendte «tidenes styggeste juletre» til London. Nå tilbyr Egersund østlendingene juletrehjelp

  6. Da julebordet ble avlyst, fikk Morten en idé