Potensiell Carlsen-motstander truer med å trekke seg fra storturnering

Den kinesiske stormesteren Wang Hao stempler den internasjonale sjakkpresidenten som frekk og vurderer å trekke seg fra VM-kandidatturneringen i Jekaterinburg.

Wang Hao vurderer å trekke seg fra kandidatturneringen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det gjenstår sju runder av turneringen som skal utpeke Magnus Carlsens utfordrer til VM-tittelen.

Turneringen ble påbegynt tidligere i år, men måtte stanses som følge av koronapandemien. Nå skal den etter planen fullføres der den startet, i russiske Jekaterinburg.

31 år gamle Wang sier imidlertid ifølge chess24.com at turneringen må flyttes fra Russland fordi vertsnasjonen ikke er "trygg". Russland har den siste tiden opplevd en økning i antall smittetilfeller.

Les også

Mens du sov, har Magnus Carlsen de siste månedene spilt hundrevis av partier mot denne ukjente amerikaneren

Samtidig beskylder kineseren presidenten i Det internasjonale sjakkforbundet (Fide), Arkadij Dvorkovitsj, for å ha opptrådt direkte frekt overfor ham i dialogen som den siste tiden har pågått.

Mandag gikk Wang ut med e-postene han har sendt til Fides advokat Aleksander Martinov i sakens anledning. Kineseren gjør det der klart at han ikke liker at turneringen skal spilles ferdig i Russland.

Fide skal blant annet ha tilbudt Wang privatfly til Jekaterinburg.

– Vi diskuterer fortsatt. Men jeg ble svært skuffet og sint over holdningen til Fide og frekkheten til presidenten, sier Wang til Chess24.

Magnus Carlsen skulle egentlig ha forsvart VM-tittelen sin i desember, men oppgjøret er utsatt til 2021. Det er ikke avgjort når og hvor VM-kampen skal spilles.

Det er russiske Jan Nepomnjasjtsjij og franske Maxime Vachier-Lagrave som leder kandidatturneringen med 4,5 poeng hver. Wang deler tredjeplassen med 3,5 poeng.

Publisert:
  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen

Mest lest akkurat nå

  1. -Savner å få øyekontakt med kollegene mine

  2. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  3. FHI tror tiltak kan gi mer fravær enn koronasykdom

  4. Jevnt løp om hotellprosjekt ved Kjelvene

  5. De lager sine egne møbler: – Det gjør interiøret unikt

  6. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land