AaFKs løpsmaskin hadde foreldrene som drev med orientering og søskenbarnet kjempet om OL-plass

Kristoffer Ødemarksbakken (25) prøvde seg på både orientering og friidrett, men det ble for kjedelig. Han ville heller løpe med en ball i beina.

Kristoffer Ødemarksbakken har fått en god start på sesongen med tre mål og ei målgivende pasning. Søndag kveld venter hans tidligere klubb Ull/Kisa.
Publisert: Publisert:

Det var ikke så rart at Ødemarksbakken ble en spiller med god løpskapasitet. Foreldrene var orienteringsløpere, mens søskenbarnet Sindre Buraas var langdistanseløper og kjempet om OL-plass. AaFK-spilleren var sjøl innom både løping og orientering i oppveksten.

– Det har blitt en del løping opp gjennom, ja. Jeg holdt på med friidrett i to-tre år, så var det orientering et par år også. Men problemet mitt var at det var litt kjedelig å bare løpe rundt. Jeg ville heller løpe med en fotball, som var det jeg likte best, sier han.

– Men den løpestilen din, er det noe du har lært fra friidretten?

– Ja, jeg har kanskje et friidrettssteg? Jeg har snakket en del med Sindre (Buraas) om løpestil og fått noen tips om hvordan løpeteknikken min kan bli bedre. Jeg har alltid likt å trene mye.

Da Sunnmørsposten var besøk i leiligheten hans på Volsdalsberga, var det oppussing av kjøkkenet med svigerfar Jostein Skjefstad som var planen.

Les også

AaFK-spissen plukket opp lurt triks fra EM-kampene. Det gjorde at han scoret mot Stjørdals-Blink.

Når Kristoffer Ødemarksbakken ikke har vært på trening denne uka, har han og svigerfar Jostein Skjefstad brukt tiden på å pusse opp kjøkkenet i AaFK-spillerens leilighet på Volsdalsberga.

Hadde fotballbane i hagen

AaFK-spilleren var med foreldrene på orienteringskonkurranser, men han fant seg heller en gressflekk for å spille fotball enn å konkurrere sjøl. Den store interessen for fotball kom da faren bygget en fotballbane i hagen med to sjuermål.

– Vi trente fryktelig mye der og hadde det veldig fint sammen.

 Det er minner 25-åringen setter spesielt høyt etter at faren hans døde av kreft for fire år siden.

– Det er klart det var tungt å oppleve det, men sånn er livet av og til.

Etter å ha starta med fotball i breddeklubben Bjerke, gikk vegen videre til Ull/Kisa. I 2017 fikk han drømmen oppfylt da han gikk til Lillestrøm. Derfor var det ekstra tungt å gi opp karrieren der og ta valget om å gå videre etter forrige sesong.

UTEN POENG: Lars Arne Nilsen og AaFK står uten poeng på bortebane etter tre strake tap der.
Les også

Høye karakterer på spillerbørsen: «Midtbanesjefen sto fram nok en gang og hadde full kontroll»

Trengte en ny start

– Jeg var egentlig supporter og dro på kamper med faren min. Jeg scoret i hjemmedebuten og har gode minner derfra, så det var tungt å ikke lykkes, sier kantspilleren, som understreker at han trives veldig godt i AaFK og ikke angrer på klubbvalget.

– Jeg trengte en ny start for å bygge sjøltillit. Det er nok av eksempler på at både spillere og klubber har rykket ned, men som har kommet tilbake igjen til eliteserien og slått tilbake. Her føler jeg meg som en nøkkelspiller, sier han.

Så langt har det blitt tre mål og ei målgivende pasning på kantspilleren, som har starta alle seriekampene.

Les også

Kallevåg: - Kjekt at det endelig løsnet

Arild Sundgot har tatt over som midlertidig trener for Ull/Kisa etter at Sindre Tjelmeland forlot klubben til fordel for Start.

Tre strake seire

Søndag venter gamle venner i Ull/Kisa, der han var på utlån fra Lillestrøm til i fjor høst.

– Jeg kjenner daglig leder og keepertreneren godt, så det har blitt noen meldinger inn mot kampen. Spesielt keepertrener Fredrik Vestgår pleier å fyre litt opp, og da svarer jeg selvfølgelig på det, sier Ødemarksbakken og ler.

Ull/Kisa står med tre strake seire mot Stjørdals-Blink, Start og Fredrikstad. Det på tross av at det har vært mye støy rundt at hovedtrener Sindre Tjelmeland forlot klubben.

– De har vært gode i det siste, men mangler en viktig midtstopper og en god høyrekant, som gjør at vi er usikre på hva de kommer med. Jeg tror de har ei utfordring med å få satt opp laget sitt. Vi har ikke tatt poeng på bortebane enda, så det blir en viktig kamp for oss. Vi kan ligge tre poeng bak direkte opprykk og være helt i toppen med seier mot Ull/Kisa, sier Lars Arne Nilsen.

Les også

  1. AaFK med årsbeste og storseier da Stjørdals-Blink ble rundspilt

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. 1. divisjon menn

Mest lest akkurat nå

  1. Beruset gutt på 13 år mis­tenkt for kniv­tyveri på M44

  2. Stort steinras: Svein Tore kjørte nesten rett inn i raset

  3. Forlot Viking i hui og hast: – Det var smertefullt

  4. Deler av stien er skylt vekk av regnet

  5. Forsvarer: – Har ordnet sikker­hets­opplegg for siktede dersom han løs­lates

  6. – Grunn­leggende mangel på kunn­skap i Aftenblad-leder