«Mål-Pål» tatt ut i sin første landslagstropp: – Jeg har ikke helt hvilepuls ennå

Pål Alexander Kirkevold er tatt ut til A-landslagets bortekamper mot Makedonia (11. november) og Slovakia (14. november)

– Det er kjempestort for meg, sier Pål Alexander Kirkevold etter å ha blitt belønnet med plass på A-landslaget.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det ble klart da landslagssjef Lars Lagerbäck presenterte troppen tirsdag.

– Det er helt sinnssykt. Jeg har ikke helt hvilepuls ennå, selv om jeg sitter i bilen, sier Kirkevold, som har fått kallenavnet «Mål-Pål i Danmark.

26-åringen fra Re har imponert stort for danske Hobro i Superligaen denne sesongen. Mot Sønderjyske scoret han i sin 11 kamp på rad. Han er toppscorer i serien med sine 13 nettkjenninger.

Nå blir han belønnet med en plass på A-landslaget.

– Det er kjempestort for meg at jeg får sjansen. Jeg har jobbet knallhardt gjennom dette året, og dette er noe jeg er veldig takknemlig for, sier Kirkevold.

Han var en av fire spisser Lagerbäck tok ut.

– Han har utviklet seg gjennom høsten og vist kvaliteter. Det er en spiller vi gjerne vil møte, og vi vil se hva han duger til på dette nivået, sa svensken om Kirkevold på dagens pressekonferanse ifølge NTB.

Les også

Ødegaard får muligheten på landslaget: - Tanken er at han skal spille

Pål Alexander Kirkevold (t.h.) i aksjon for Hobro, der han har imponert stort denne sesongen.

Gratulasjonsmeldinger fra venner og familie

Kirkevold er i hvert fall klar.

– Jeg håper jeg kan ta vare på muligheten min, og vise hva jeg kan, sier han.

Spissen satt i bilen da han fikk beskjeden om uttaket. Da tikket det inn meldinger fra venner og familie, som gratulerte ham.

– Jeg hadde ikke hørt noe på forhånd, men jeg hadde et håp. Det har vært mye snakk en periode, sier Kirkevold, som mentalt hadde forberedt seg på at han ikke var med.

– Jeg føler at det er fortjent, på en måte. Jeg har scoret mange mål denne sesongen, så får vi bare se hvordan det går, sier Kirkevold.

26-åringen satte tidligere i sesongen rekord i Superligaen da han scoret i sin niende kamp på rad. Den rekorden har han forbedret ytterligere. Nå er han lit lei alt maset.

– Folk har skjønt det, og det har ikke vært mye snakk om den i de siste kampene. Det er deilig å snakke om litt andre ting, sier Kirkevold.

Tirsdagens uttak er det første for Kirkevold på landslaget.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for Norge, men det har aldri vært noe spesielt mål. Jeg har bare stått på hele veien, og sett hvor langt jeg kan nå. Jeg må bare fortsette med det, sier Kirkevold.

Les også

Ustoppelige «Mål-Pål» scoret i kamp nummer 11 på rad

Ødegaard og Thorsby

Lagerbäck tok også ut Heerenveen-duoen Morten Thorsby og Martin Ødegaard tirsdag. Begge har vært gode i Nederland denne sesongen, og spesielt sistnevnte har vært etterlyst i en A-landslagstropp.

– Det er fortjent at begge er med. Det er to gode spillere. Jeg husker at Ødegaard trente med Mjøndalen da farens hans var trener for meg der. Han har noe spesielt, sier Kirkevold.

Han får selskap av spisskollega Alexander Sørloth i den norske troppen. Han har scoret åtte ganger for FC Midtjylland så langt denne sesongen, og ble nylig kåret til sesongens beste sommerkjøp i Superligaen av avisen Ekstra Bladet.

Les også

Sørloth herjer i Danmark: – Jeg tipper også Rosenborg klør seg litt i hodet

Her er hele den norske troppen:

Målvakter:

Sten Grytebust (OB), Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), Ørjan Nyland (Ingolstadt).

Utespillere:

Haitam Aleesami (Palermo), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Håvard Nordtveit (Hoffenheim), Birger Meling (Rosenborg), Tore Reginiussen (Rosenborg), Jørgen Skjelvik (Rosenborg), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig), Jo Inge Berget (Malmö), Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Mohamed Elyounoussi (Basel), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Fulham), Martin Linnes (Galatasaray), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Ole Kristian Selnæs (St. Etienne), Morten Thorsby (Heerenveen), Martin Ødegaard (Heerenveen), Joshua King (Bournemouth), Pål Alexander Kirkevold (Hobro), Alexander Toft Søderlund (St. Etienne), Alexander Sørloth (Midtjylland).

Norge møter Makedonia i Skopje 11. november og Slovakia i Trnava tre dager seinere.

Publisert: