Tidligere United-stjerne snakker ut om sykdommen: - Ønsket ikke å se meg selv i speilet

Andy Cole forteller om sykdommen som gjorde at nyrene hans fungerte kun 20 prosent av normalt.

Andy Cole var en stor hit i de seks sesongene han var i Manchester United. Her sammen med David Beckham og Brian McClair.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Da Andy Cole i 1995 ble hentet til Manchester United, var overgangssummen på seks millioner pund den til da største overgangssummen i engelsk fotball noensinne.

Cole skulle gå hen og bli en suksess i Manchester, og sammen med Dwight Yorke dannet han et beryktet spisspar i Premier League.

Les også

Ekspertene tror Manchester City er ute av gullkampen

— Ønsker ikke å se meg selv i speilet

Søndag gikk den tidligere storscoreren ut og fortalte om nyresykdommen han har slitt med siden i fjor sommer. Dette etter å ha blitt gjort nar av på humornettsiden Who Ate All The Pies for å ha gått opp i vekt, skriver Daily Mirror.

— Vekten du har lagt på deg gjennom væskeansamlig tærer på hodet. For du sier til deg selv at "jeg ønsker ikke se meg selv i speilet", fordi du ikke er den samme som du pleier, sier Andy Cole ifølge den britiske avisen.

Andy Cole jubler sammen med Ole Gunnar Solskjær på Stamford Bridge i 2001.

Cole skal ha følt seg dårlig etter en tur til Vietnam med Manchester United i sommer. Han oppsøkte lege, og endte opp med å tilbringe en måned på sykehus, da sykdommen hadde nedsatt nyrefunksjonen hans til 20 prosent av normalen.

Les også

Familieferien på Algarvekysten ble starten på Eric Diers fotballkarriere

— Holdt meg borte fra offentligheten

Engelskmannen - som scoret 93 mål på 195 kamper for Manchester United - forteller at han hadde et løfte til barna sine om ikke å bli en av de fotballspillerne som legger opp og lar kroppen forfalle. Dermed har det vært tøft for han å se hva sykdommen gjør med kroppen.

— Jeg holdt meg borte fra offentligheten i lang tid, rundt seks måneder. Jeg ville ikke fortelle det til en sjel, man får kommentarer hele tiden om vekten, sier Cole.

Han ble invitert til å spille David Beckhams veldedighetskamp for Unicef i fjor høst, men sykdommen gjorde at han ikke var i stand til å delta.

Les også

Van Gaal avviser Mourinho-ryktene

— Tøff prosess

— Jeg var desperat etter å spille kampen. Sir Alex (Ferguson) måtte fortelle at arrangørene at jeg var syk og ikke kunne stille. Det var da jeg skjønte at jeg måtte komme ut og fortelle om sykdommen, sier Cole.

Nå jobber Cole med å komme tilbake fra sykdommen, og han håper å være frisk igjen til sommeren.

Les også

Denne Messi-straffen forbløffer Fotball-Europa

— Det har vært en tøff prosess. Det er mange ting jeg ikke kan gjøre lenger, og mye jeg ikke kan spise. Jeg tror ikke jeg blir hundre prosent, men kommer jeg opp på 70-80 prosent er jeg strålende fornøyd, for da har jeg kommet mye lenger enn i dag, sier Andy Cole.

Spissen gikk videre fra Manchester United til Blackburn i 2001. Senere ble det opphold i Fulham, Manchester City, Portsmouth, Sunderland og Nottingham Forest før han la opp i 2008.

Publisert: