Utelukker ny Sigurdarson-avtale i TIL: – Det kan jeg ikke se skje i det hele tatt

Bjarki Gunnlaugsson har fortsatt trua på TIL som naturlig stoppested for islandske spillere, men er sikker på at Aron Sigurdarsons karrière i Tromsø går mot slutten.

Aron Sigurdarson er inntil videre TIL-spiller.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Sigurdarson spilte 90 minutter i begge Islands to treningskamper mot Indonesia i Jakarta, som endte med 6–1 og 4-0-seier 11. og 14. januar. Nå er han på vei tilbake til Tromsø igjen, trass i tidligere spekulasjoner om at han kan være på vei bort.

– Han er fortsatt Tromsø-spiller så ingenting skjer. Han gjorde det bra mot Indonesia og det har vært forespørsler, men ingenting er kommet på bordet eller blitt konkret nå med tanke på andre klubber, sier Bjarki Gunnlaugsson, Sigurdarsons agent, til iTromsø.

Les også

Åpnet Alfheim rekordtidlig: – Ideelle vinterforhold

– Forlenger ikke

En ting er relativt sikkert, Sigurdarson kommer ikke til å forlenge dagens avtale som går ut årets sesong.

– Det kan jeg ikke se skje i det hele tatt. Han spilte ingenting i høst og var ikke fornøyd med det. Men man skal aldri si aldri, og ting kan endre seg og plutselig vil Aron bli, men slik jeg ser det er det to scenarioer: han drar nå i dette overgangsvinduet, eller han blir i Tromsø ut kontrakten, og så forlater han.

– Håper dere helst å få han solgt nå?

– Jeg håper bare at han spiller. Hvis han spiller i Tromsø, er det fantastisk. Hvis han ikke spiller, så har han ikke sjanse til å komme seg med til VM, så enkelt er det bare. Jeg liker Tromsø veldig godt, så vi får se hva som skjer, sier agenten.

TIL på sin side vurderer fortsatt hva de skal gjøre med Sigurdarson. På spørsmål om et tilbud om en ny kontrakt svarer sportssjef Svein-Morten Johansen følgende:

– Det kan være. Men det vil vi komme tilbake til senere, sier sportssjefen til iTromsø.

Les også

Landu-Landu sa nei til Viking: - Et vanskelig valg

Tror på løsning

For tiden er islandske Viktor Karl Einarsson (20) på prøvespill i Tromsø. Han er også i Gunnlaugssons selskap, og agenten tror på en løsning mellom TIL og Einarssons nåværende arbeidsgiver, nederlandske AZ Alkmaar.

– Grunnen til at han er i Tromsø, er slik at de kan bli kjent med ham, og han med Tromsø. Hvis begge partene liker hverandre, er jeg sikker på at det vil løse seg, sier Gunnlaugsson.

Agenten håper det blir en løsning, til tross for den litt vanskelige situasjonen med Aron Sigurdarson, som har havnet i kulda under finske Simo Valakari.

– Viktor trenger å spille og hans stil vil passe Tromsø- Han er U21-landslagsspiller og har vært tre år ute, men nå trenger han førstelagsfotball og da er Skandinavia/Norge en bra mulighet. Viktor kan bekle alle posisjoner på midtbanen, men er mest en boks-til-boks-spiller, en naturlig 8'er-rolle, og veldig spillende spiller, forteller Gunnlaugsson.

Publisert:
  1. Tromsø IL

Mest lest akkurat nå

  1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  2. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  5. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

  6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet