Ajer tok all skyld: - Det er bare min skyld at vi taper i dag

24 kamper uten seier, Start-marerittet bare fortsetter.

SLITER: Start står fortsatt uten seier i årets eliteserie. Lørdag kveld ble det 0-1-tap i Bergen.
  • Ron Henning Sundvor
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Start var svake i store deler av kampen mot Brann, men Kristoffer Ajer fikk en gylden mulighet til å sikre ett poeng på overtid.

— Det er fryktelig, det er helt elendig. Jeg skal selvfølgelig score der. Brann vinner fortjent, men når jeg får en sånn sjanse på slutten er det utrolig surt og jeg skal selvfølgelig score. Det er bare min skyld at vi taper i dag, og det er helt elendig, sa Kristoffer Ajer til TV 2 etter kampen.

For det var på overtiden Start var nærmest å utligne. Mathias Rasmussen skjøt fra skrå vinkel, og Branns keeper ga retur. Den endte hos Kristoffer Ajer som fikk skyte fritt fra 10 meter. Han traff fryktelig dårlig på ballen, og den dabbet inn til Leciejewski i Brann-målet.

— Gutta kriger, og det var det jeg ba om. Vi kunne fint tatt ett poeng på slutten, og det sitter forbanna langt inne dette her, sa trener Steinar Pedersen.

Les Fædrelandsvennens børs:

Les også

To Start-spillere får to poeng på spillerbørsen

Kristoffer Ajer tok all skyld for tapet i Bergen.

Startet friskt Start begynte derimot friskt, og var det beste laget de 10 første minuttene. Ledet av Chidi Nwkali så Start friske ut, og stormet i angrep gang etter gang.

Den største sjansen kom etter et frispark fra Ajer. Fra 20 meter klemte han til, og Leciejewski måtte gi retur nede ved stolpen. Børufsen slo inn igjen, og Robstad fikk skutt fra kanten av 5-meteren. Avslutningen ble for slapp, og keeper kunne plukke den opp.

Etter dette ga Start fra seg mye av presset, og det var mange som var sikker på at hjemmelaget hadde tatt ledelsen. Brann kastet langt, og Start klarerte ut til Fredrik Haugen som fikk skutt på hel volley fra 16-meterstreken.

Ballen gikk forbi Opdal, traff på innsiden av stolpen, fløy på tvers av streken, og ut over dødlinja på andre siden av målet.

Mot slutten av omgangen så ikke Start interessert i å angripe. Når de fikk muligheten brukte de flere touch, og det så ut til å gå i slow-motion. Heldigvis var heller ikke Branns spill i Barcelona-tempo, og heller ikke de skapte det store.

Det sto 0-0 til pause, noe Brann var mest misfornøyd med, med tanke på stolpeskuddet.

Svak andreomgang

Andreomgang fortsatte som den første sluttet. Brann kontrollerte, noe som ga uttelling i det 61. Minutt.

En av Branns beste, Fredrik haugen, løp fra Heikkila på en kontring og slo inn i boksen. Skålevik dempet ballen på 7 meter og uten mye press fikk han legge ballen i nettveggen bak Opdal.

Selv om Start trengte mål var det ikke mye vilje å spore. I angrep var de stillestående og viste null tegn til energi.

Det hjalp litt når Skogmo, Rasmussen og Sigurdsen ble byttet inn, men byttene kom nok litt for sent til å gjøre stort preg på kampen.

Frem til overtiden skapte laget lite. Utenom sjansen til Ajer fikk også Børufsen muligheten fra 18 meter, men skuddet hans ble også lett for Leciejewski å fange.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk