Graabak fyrer løs mot OL-byen: – Pyeongchang kan ha OL i bob og isdans

Jørgen Graabak ble tatt av vinden og fikk OL-konkurransen ødelagt etter hopprennet. Etterpå var han mildt sagt irritert.

SKUFFET: Jørgen Graabak fikk kombinertkonkurransen i normalbakken ødelagt av forholdene i hopprennet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

PYEONGCHANG: - Jeg har god tid, jeg. Jeg skal ikke starte før i morgen, sier Graabak mens han venter på at pressen skal bli ferdig med å intervjue Jan Schmid etter det kombinerte hopprennet.

Les også

OL-studio: Nordmann på 2.-plass etter hoppdelen

Bak spøken ligger kraftig irritasjon over været i OL-byen Pyeongchang. Graabak landet på 90 meter i normalbakkerennet i kombinert, og er nummer 23 etter hoppdelen - nesten to og et halvt minutt bak lederen Franz-Josef Rehrl fra Østerrike.

– Det punkterer ballongen litt, selvfølgelig. Det slår meg noen tanker allerede når Bjørn Kåre (Ingebrigtsen, kombinerttrener) holder meg på bommen nesten til det blir rødt. Da skjønner man at det ikke er noe å sprette sjampanjen for. Men jeg prøver likevel, og gjør et helt greit hopp. Men det blir for svakt når forholdene ikke er på min side, sier Graabak.

SLO UT MED ARMENE: Graabak måtte vente lenge før han fikk klarsignal til å hoppe. Da forsto han at forholdene ikke var helt optimale.

– Kunne juryen gjort noe annerledes?

– Dette er nesten den beste omgangen (vindmessig, journ.anm.) vi har hatt her. Det sier egentlig alt om den plassen her. Det er synd i et OL at det virker som at alle grener blir påvirket av været, og det er ikke noen overraskelse. Vi visste det da vi kom hit, og var forberedte på det, men det er synd når du ser at snowboarderne får for lite fart i motvinden, utfor og slalåm blir utsatt, i langrenn er det mye vind, i hoppbakken er det mye vind. I Pyeongchang kan du ha OL i bob og isdans, sier trønderen, som tok to OL-gull i Sotsji for fire år siden.

Den muligheten har han etter alt å dømme ikke i langrennsdelen av onsdagens kombinertrenn.

Les også

Vinden herjer i OL-byen: Flere sendt til sykehus - OL-parken evakuert

– Du er ikke imponert over valget av OL-by?

– Nei, når du ser været, så... Hadde det vært en overraskelse, så hadde det vært noe. Nei, vi får bare gjøre det beste utav det. Det kan jo hende vi har flaks i storbakken, sier han og tenker på at det kommer et nytt renn tirsdag om seks dager - da i den største bakken i Pyeongchang.

Landet høyt i bakken

Heller ikke verdenscuptoer Jan Schmid vil være med og kjempe om edelt metall etter hopprennet onsdag morgen.

Han landet på 88 meter og går ut i langrennet som 31. mann.

– Det er kjedelig, men vi visste det kunne bli sånn. Vi fikk gjennom to av fire (Jarl Riiber på 2.plass og Espen Andersen på 7. plass) som får være med. Det er kjedelig at jeg ikke får det. Jeg har ikke funnet ut av bakken, og gjør ikke et kjempeskihopp, men det er ikke et hopp som er verdt 88 meter, sier Schmid.

NEDTUR GANGER TO: Jørgen Graabak (med ryggen til) og Jan Schmid hadde ambisjoner om å kjempe om medaljer. Men etter det kombinerte hopprennet er den sjansen lik null.

Han har slitt med sykdom den siste uken, og ble friskmeldt til rennet så sent som tirsdag ettermiddag.

– Det hadde vært enda kjedeligere om jeg hadde visst at jeg var i kanonform, hadde hatt en perfekt oppladning og hoppet som en klokke i forkant, sier han.

Nå skal Sjetne-løperen bruke det ti kilometer lange langrennet som en gjennomkjøring for det som skal skje senere i OL.

– Jeg tror jeg kunne gjort et brukbart langrenn, men fra der jeg er nå har jeg ingenting i et langrenn å gjøre. Men jeg har godt av å få litt juling i løypa og blåst gjennom systemet, sier han.

Publisert: