Wenger mener tremålsscorer Andy Carroll burde vært utvist

Gulltoget er trolig gått for Arsenal etter uavgjort mot West Ham.

HATTRICK-HELT: Andy Carroll scoret to mål like før pause, og ett helt i starten av 2. omgang. Ikke rart han jubler hemningsløst.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Dette var vinn eller forsvinn for Arsenal i gulljakten: Med seier ville Arsenal være åtte poeng bak Leicester med seks runder igjen å spille.

West Ham-seier ville derimot være en gavepakke til Leicester og Tottenham, og dette var ingen enkel oppgave for Arsenal siden West Ham kjemper om spill i Champions League neste sesong.

Arsenal ledet 2-0, men West Ham snudde til 3-2 i et fyrverkeri av en kamp i London. Det endte med 3-3 og poengdeling, noe som ingen av lagene var tilfreds med. Arsenal er nå ti poeng bak serieleder Leicester, og det skal godt gjøres å hente inn en så stor ledelse med få kamper igjen.

– Vi har fortsatt sjanse til å bli mester, men det eneste jeg kan si er at vi gjorde det vanskeligere i dag, sa Arsenal-sjefen ifølgeBBC Sport.

Hårfine offsideavgjørelser

Andy Carroll var sentral i starten. Først pådro han seg gult kort for en stygg takling på midtstopper Laurent Koscielny, og det store diskusjonstemaet etter kampen var om Carroll skulle vært utvist allerede etter tre minutter.

Wenger fikk spørsmål om spissen burde blitt utvist i den situasjonen og svarte kort, men tydelig.

– Ja.

Like etter ble Carrolls vakre brassespark ble headet i mål av Manuel Lanzini, men linjemannen var oppe med flagget for offside. Det var en feilaktig avgjørelse, viste reprisene.

BORTEJUBEL: Mesut Özil jubler etter å ha gitt Arsenal ledelsen på Upton Park. Her med Danny Welbeck og Alex Iwobi.

Mål ble det på motsatt side fem minutter senere, og denne gang valgte linjemannen å holde flagget nede. Mesut Özil plasserte ballen i mål etter nydelig frispilling av Alex Iwobi. Özil var trolig hårfint onside, og totalt sett var det en fortjent Arsenal-ledelse.Etter 35 minutter ble det 0-2, og igjen var Iwobi arkitekten med en perfekt ball igjennom til Alexis Sanchez. Alene med keeper Adrian gjorde Sanchez ingen feil.

Ustoppelig Carroll

Arsenal så ut til å cruise mot tre poeng, men denne kampen var på ingen måte over. Minuttet før pause reduserte Andy Carroll til 1-2 med en kraftfull heading etter innlegg fra Aaron Cresswell.

Og to minutter på overtid hadde samme mann ordnet 2-2. På andre forsøk meide han ballen inn bak David Ospina. Nå var det full spenning foran den andre omgangen.

2. omgang startet med en merkelig situasjon, og igjen var Carroll involvert. Dimitri Payet satte ballen i mål, men dommeren annullerte fordi Carroll hadde hindret keeper.

Men Carroll var helt ustoppelig. 51 minutter var spilt da kampen var snudd og 27-åringen hadde scoret hattrick. Michail Antonio la perfekt inn fra høyre, og Carroll stanget inn 3-2-målet. Nå kokte det på Upton Park.

Arsenal slo tilbake

Arsenal var utrolig nær 3-3 etter 67 minutter. Monreal fyrte løs, men Lanzini var ute med ene foten og avverget på strek.

I kampens 70. minutt kom utligningen. Laurent Koscielny fikk stå umarkert inne i West Ham-feltet, og nå var det uavgjort i thrilleren.

Begge lag kjørte på for å få seieren og tre poeng, men det endte 3-3. – Jeg synes vi dominerte fullstendig i første omgang. De siste 20 minuttene kunne det gått begge veier. Vi spilte med flere spisser og hadde muligheter, men det endte 3-3. Vi er skuffet over å ha sluppet inn tre mål. Det er synd, for det var en god kamp, men ikke resultatet vi ønsket, oppsummerte Wenger.

Les også

 1. Mourinho: - Jeg vil være et sted der jeg er ønsket

 2. Celina åpner for å bli leid ut fra Manchester City

 3. Liverpool-kapteinen ferdig for sesongen

 4. Ranieri: - Jeg er glad for at vi unngikk nedrykk

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. West Ham United FC
 4. Arsenal FC

Premier League

SVUTMP
1Liverpool54101211113
2Manchester City53111111010
3Manchester United4310113810
4Chelsea431091810
5Everton5311107310
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Hun kom til et velstående ektepar på Jæren: - Men mor ville gjøre meg arveløs

 2. Trafikkulykke i Sirdal

 3. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 4. Det gamle huset skulle rives. Nå har det fått nytt liv på ny tomt ytterst i havgapet

 5. Laveste smittetall på sju uker på Nord-Jæren

 6. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig