Fotballsupporter fikk bank av politiet foran sine egne barn

Se voldsvideoen fra Portugal som sjokkerer en hel verden.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Videoopptak av en portugisisk politimann som banker opp en fotballsupporter foran sine to unge sønner har skapt furore i både Portugal og resten av verden.

Jose Magalhaes tok med seg sønnene og sin 66 år gamle far for å se Benficas bortekamp mot Vitória de Guimarães. Kampen endte 0-0, og Benfica ble dermed seriemester.

Videoen viser at politiet slår både Magalhaes og hans far. Saken er nå under etterforskning.

  • Se videoen øverst i artikkelen!

Til nyhetsbyrået Ap forteller 42-årige Magalhaes at politiet hadde godkjent at han og hans to sønner kunne forlate stadion før de andre bortesupporterne på grunn av barna som er 9 og 13 år gamle.

Jose Magalhaes blir her anholdt av politiet utenfor Guimaraes stadion i Portugal.

Livredd 9-åringDen dramatiske videoen er blitt vist gjentatte ganger på portugisisk TV og i internasjonale medier, og er heftig debattert i sosiale medier.

Det går frem at en politibetjent avhører Magalhaes, for deretter å slå ham i bakken. Mannens ni år gamle sønn står ved siden og roper «pappa, pappa!».

– Politimannen kom bort og spurte oss hvorfor vi hadde tatt med oss barn til et stadion hvor vi visste at det kunne oppstå bråk. Jeg sa at han burde være mer opptatt av problemene inne på stadion. I neste øyeblikk har jeg ham over meg, forteller faren.

Les også

Benficas gullfeiring ble ødelagt av angrep på politiet

— Spyttet

Magalhaes sier at det første han tenkte på var hans yngste sønn.

– Guttungen skjønte ikke hva som foregikk. Jeg ville gå bort til ham for å trøste og roe han ned, sier Magalhaes som i stedet ble lagt i håndjern og ført bort.

Politimannen har sagt at Magalhaes spyttet på ham, noe sistnevnte avviser.

Myndighetene etterforsker nå saken, og Magalhaes har gjort det klart at han og faren kommer til å anmelde politiet.

Publisert: