Nå er det slutt: Her er Zlatan-øyeblikkene svenskene aldri glemmer

Zlatan Ibrahimovic er ferdig på landslaget. Her er noen av de beste minnene.

Zlatan etter brassemålet mot England i 2014.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Zlatan er ferdig på det svenske landslaget. Tapet mot Belgia ble den 116. og siste landskampen for Zlatan Ibrahimovic.

Her er fem av øyeblikkene fra Zlatans landslagskarriere vi husker aller best.

Les også

Ronaldo irritert på reporter - kastet mikrofonen på vannet

Les også

Island-trener etter EM-bragden: - Jeg tror vi må bytte nasjonaldag nå

Les også

Sikret historisk Island-seier på overtid: - Fantastisk å se ballen i nettet

Hælmålet mot Italia

Zlatans hælmål blir stående igjen som et bilde på hvilken spiller Zlatan er og har vært.

Målet som på mange måte startet stjernestatusen til Zlatan. Målet som Gianluigi Buffon fortsatt minnes med skrekk og gru.Det så ut til at Italia skulle stjele med seg alle poengene i møtet med Sverige under EM i 2004, men fem minu tter før slutt dukket Zlatan opp. Med et vanvittig hælspark lobbet han ballen i mål, over hodet til Christian Vieri på streken. Jubelen sto i tak hos den blå-gule delen av tribunen.

— Det er vanskelig å beskrive hva jeg følte da ballen gikk inn. Det var som å være på en annen planet. Det er nok det mest spektalulære målet jeg har laget. Ballen kom til meg, og jeg var heldig, sa Zlatan - noe mer ydmykt enn senere år - den gang.

Les også

Ronaldo stilnet kritikerne og reddet Portugal

Les også

Sævarsson etter Islands seier: - Fantastisk er ikke et stort nok ord

Målet mot Ungarn som sendte Sverige til VM

— Faen, så skjønt det er med en som Zlatan. Han blåser i at det ikke skal gå an å score fra det holdet, skrev Olof Lundh i Expressen.

Zlatan Ibrahimovic i kampen mot Ungarn i 2005.

Han skrev om målet som langt på vei sendte Sverige til VM i Tyskland 2006. 90.45 står det på klokka, 0-0 på resultattavla, når Zlatan drar seg forbi på høyrekanten. Fra spiss vinkel hamrer han ballen opp i nettaket, som bare Zlatan kan. 1-0, og Sverige toppet kvalifiseringsgruppen sin.VM endte med tap i åttedelsfinalen mot hjemmenasjon Tyskland.

Bråket med Lagerbäck

To dager før møtet med Lichenstein i EM-kvalifiseringen i 2006, ble Zlatan kalt inn på teppet hos landslagssjef Lars Lagerbäck. Sammen med spissen var også Christian Wilhelmsson og Olof Mellberg.

Zlatan, Christian Wilhelmsson og Olof Mellberg ble sendt hjem fra landslaget etter byturen i 2006.

Rapportene gikk på at de tre spillerne hadde vært ute på byen til cirka klokka 01.00 på natta. Det til tross for regelen som sa at alle spillerne skulle være tilbake på hotellet 23.00 for et kveldsmøte.Det hele endte med at Zlatan, Melberg og Wilhelmsson ble sendt hjem fra landslagssamlingen.

Brassen mot England

Det var fest i Sverige da den nye nasjonalarenaen, Friends Arena, skulle innvies med landskamp mot selveste England.

Zlatan etter brassemålet mot England.

Er det en som kan å by opp til fest, så er det Zlatan.Sverige vant 4-2, Zlatan scoret alle fire, men ett av målene vil for alltid bli husket.

Svensken kastet seg opp i luften, og fra 25 meter brassesparket han ballen bak en sjokkert Joe Hart. Fotball-verden eksploderte i glede:

— For et Ibra-mål. Nå blir det stille fra Zlatans tvilere. Han var nådeløs i dag, skrev Rio Ferdinand på Twitter, mens hovedpersonen selv var mer nøktern:

— Flaks eller dyktighet. Jeg får et bra treff, kanskje det var litt flaks at den akkurat gikk inn, sa Zlatan.

Playoffen mot Danmark

— De (Danmark) sa de skulle pensjonere meg, men i stedet pensjonerte jeg hele deres land, sa Zlatan Ibrahimovic etter kampen mot Danmark.

Zlatan sendte Sverige til EM.

Det siste landet til årets EM skulle bli klart. Danmark eller Sverige. Og hvem skulle hele kvelden handle om? Zlatan.Han sendte Sverige i ledelsen før pause. Et kvarter før slutt økte han til 2-0 på et vakkert frispark. Da hadde ikke danskene mer å gi. Sverige gikk til EM, mye takket være deres store stjerne.

— At jeg får avslutte med et EM, det er skjebnen. Mange klager på at jeg er gammel og svak, men det ser ikke sånn ut, sa Zlatan etter kampen mot Danmark.

Publisert: