Eric Cantona lanseres som ny sportsdirektør i Marseille

Storklubben er inne i en stor sportslig krise.

LEGENDE: Det har blitt flere filminnspillinger for Eric Cantona de siste årene. Her er han på filmfestival i Roma i oktober i fjor.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den franske storklubben Olympique Marseille er inne i en stor sportslig krise. Laget som vant den første offiselle utgaven av Champions League i 1993 ligger helt nede på en 14. plass i Ligue 1. Marseille ble nummer fire i fjorårssesongen, under den argentinske treneren Marcelo Bielsa, men Bielsa trakk seg overraskende etter sesongens første seriekamp. Spanske Michel tok over, men suksessen har uteblitt, og klubben har kun vunnet to kamper etter nyttår.

IKKE POSITIVT MENT: Marseille-supporterne holder opp plakater med tegninger av spillerne som geiter under helgens kamp mot Bordeaux.

I helgen protesterte supporterne under 0-0-kampen hjemme mot Bordeaux ved å holde opp plakater av geiter som skulle symbolisere spillerne, noe som ses på som en stor fornærmelse i Frankrike, skriver Mirror. Eieren Margarita-Louis Dreyfus, enke av klubbens tidligere eier Robert Louis-Dreyfus, ble betegnet som en "inkompetent rik arving" på bannere som ble holdt opp av fansen.

Les også

Vardy sendes i garderoben under skuddtreningen

Les også

Adam Johnson anker fengselsdommen

Oppkjøp

Midt i den sportslige motgangen skal det ifølge franske medier foregå forhandlinger om salg av klubben, og tirsdag melder avisen Le Marseillaise om en utvikling i disse forhandlingene.

Ifølge lokalavisen er det forretningsmannen Xavier Giocanti som skal ligge an til å bli ny sjef, og det er ingen ringere enn Eric Cantona som lanseres som en mulig ny sportsdirektør.

RØD DJEVEL: Eric Cantona er en legende i Manchester United.

Cantona, som er mest kjent for sin tid i Manchester United og engelsk fotball, er født i den sørfranske byen, og spilte for Marseille tidlig i sin karriere. Hans siste jobb innen fotballen var som sportsdirektør i amerikanske New York Cosmos.Etter at han avsluttet sin aktive karriere, har Cantona, foruten å spille strandfotball, satset på en karriere som skuespiller. 49-åringen har hatt roller i både film og teater.

Publisert: