City-spiller Bersant Celina nekter å fortelle hvorfor han vraker Norge

Manchester City-spilleren sier nei til det norske fotballandslaget – for andre gang.

PÅ BENKEN: Bersant Celina satt på benken da Manchester City møtte Sunderlnad på Stadium of Light tirsdag denne uken.
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
 • Les intervjuet med Celina nederst i artikkelen!
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

U21-landslagssjef Lars Gunnar Smerud sa onsdag denne uken til VG at han regner med at Bersant Celina er tapt for Norge.

Og etter det Aftenposten forstår, skal det mye til for at den 19 år gamle Manchester City-spilleren – som har både norsk og kosovisk pass – ikler seg den røde Norge-drakten igjen.

Overfor Aftenposten nekter Bersant Celina å si noe om konflikten med den norske landslagsledelsen, men faren hans, Eduar Celina, sa følgende i intervju med VGonsdag:

– Kosovo blir medlem av UEFA og FIFA i mai i år, og Bersant kan spille VM-kvalik for dem og være nøkkelspiller, i stedet for å sitte på benken på U-landslaget til Norge. Og det verste er at Leif Gunnar Smerud jaget oss i ukevis, bare for å møte og snakke med Bersant. Så får han tre minutter på banen.

Bersant Celina (t.v) kom inn i kampens 86. minutt da Norges U21-landslag spilte mot England i fjor. Her er han sammen med Martin Ødegaard og Ole Selnæs.

Kuvendig i fjorMye er åpenbart usagt i denne saken, men hvis Celina spiller en offisiell kamp for Kosovo, betyr det at 19-åringen er utilgjengelig for spill på det norske landslaget i all fremtid.

Det er andre gang Celina sier nei til Norge. I januar i fjor begrunnet faren avgjørelsen med at han ikke ble satset på av Norge. Så kom kontrabeskjeden.

Etter samtaler med A-landslagssjef Per-Mathias Høgmo og U21-sjef Leif Gunnar Smerud ble han overbevist om å gi Norge en ny sjanse.

Etter det Aftenposten forstår, er det også denne gangen en følelse av ikke å bli satset på, som gjør at Celina har gitt beskjed om at han heller velger Kosovo.

19-åringen ble tatt ut til U21-kampen mot England, men fikk bare spille noen få minutter på slutten av kampen. Til kampene mot Kasakhstan og Sveits ble han også uttatt, men da valgte Celina å takke nei.

Bersant Celina har allerede spilt flere kamper for Kosovos A-landslag, men siden landslaget ennå ikke er en del av FIFA eller UEFA, og derfor ikke har spilt noen tellende kamper, gjør det ham foreløpig ikke utilgjengelig for spill for Norge.
Les også

Norsk 19-åring debuterte for Manchester City

Celina til Aftenposten: – Går veldig bra i City

Spilleren selv vil ikke kommentere Norge-konflikten, men han snakker gladelig om andre ting. Karrièren i Manchester City går tilsynelatende bedre enn noensinne. Tirsdag denne uken satt han på benken da de lyseblå møtte Sunderland, og i januar fikk han seniordebuten i FA-cupen.

– Det går veldig bra for tiden. Jeg trener med A-laget hele tiden, og har fått muligheten i FA-cupen. Kanskje får jeg sjansen i noen kamper fremover også, vi får se.

– Du vurderte å reise på utlån i januarvinduet. Hvorfor ble ikke det noe av?

– Det er en del skader i troppen som øker mulighetene mine for å få spille. Samtidig har jeg ikke funnet den rette klubben å gå til.

Verdens kanskje mest profilerte manager, Pep Guardiola, overtar sjefsstolen fra og med neste sesong. Det betyr at chilenske Manuel Pellegrini er ferdig.

– Det er både bra og det kan være litt dumt. Pep Guardiola er en veldig bra trener, men det er synd at Pellegrini går. Det var han som ga meg sjansen, og han liker meg veldig godt, sier han.

– Samtidig ser jeg bare positivt på det. Gjør jeg det bra, kommer Guardiola til å like meg også.

PS! Kosovos fotballforbund er ikke en del av FIFA eller UEFA ennå. Forbundet har likevel forhåpninger om at de kan bli det i tide til at de kan delta i kvalifiseringen til Russland-VM i 2018.

Les også

 1. Skotsk avis: Deila vil hente norsk stortalent

 2. Storoppgjør i FA-cupens 5. runde

 3. Britisk tabloidavis trekker artikler om Premier League-stjerne

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester City
 3. Bersant Celina

Mest lest akkurat nå

 1. FHI i ny omikron­rapport: Alvorlig situasjon – nød­vendig med sterkere til­tak

 2. Vikings nye stortalent: – Kan by på litt show

 3. Rosenberg strammer inn etter 54 smitte­tilfeller på én måned

 4. Alle erstat­nings­krav av­slått: – Fryktelig til­feldig og lite verdig

 5. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

 6. Regjeringen legger fram nye og streng­ere korona­tiltak i kveld