Sander Svendsen er Moldes Ajax-ekspert

Sander Svendsen møtte alle Ajax-stjernene på treningsanlegget.

EKSTRA KLAR FOR KAMP: Sander Svendsen vil mer enn gjerne spille mot Ajax på Aker stadion torsdag. For to år siden hadde han manager Frank de Boer som trener i Amsterdam.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

To ganger har Sander Svendsen trent med Ajax i Amsterdam. Nå drømmer han om å slå stjernene i Molde.

– Jeg har jo vært der et par ganger, og vi har noen relasjoner til klubben. Jeg likte Ajax fra før, så det er klart det er litt spesielt at de skal spille i Molde. Det hadde vært utrolig kult å være utpå banen i denne kampen her, sier Sander Svendsen foran torsdagens Europa League-oppgjør.

Les også

Solskjær mener Moldes innstilling endret seg etter at de brøt Rosenborgs gullrekke

Molde-talentet ble invitert til Amsterdam på prøvespill som 15-åring i 2012. Høsten etter var både Sander og lillebror Tobias tilbake på nytt treningsopphold.

– Det var fine opplevelser, men jeg føler ikke så veldig sterkt på det. Litt ekstra betyr det. Men jeg synes det er råkult å møte Fenerbahce og Celtic, også, sier han.

Trente under de Boer

Besøkene i Amsterdam bød på en rekke stjernemøter som gjorde inntrykk på en ung Molde-spiller.

– Vi gikk rett forbi og sa hei til Christian Eriksen og Viktor Fischer. Så hadde vi fysiske tester med legene og fysioterapeutene til A-laget. Den ene stjerna etter den andre kom forbi mens vi satt og spiste etter treningene. Det var ganske spesielt.

Svendsen trente under Frank de Boer, den tidligere Barcelona-spilleren og nåværende Ajax-manageren som leder laget på Aker stadion torsdag.

Les også

Stabæk sendte Molde ut av medaljekampen med drømmetreff

– Han ledet det laget jeg trente med på akademiet. I tillegg var Edwin van der Sar keepertrener, sier Svendsen om den tidligere Manchester United-målvakten.

Fikk ikke kontrakt

Sander Svendsen var lenge aktuell for en ungdomskontrakt i Ajax. Til slutt fikk han beskjed om at klubben hadde satt ham på vent fordi de ville utvikle en jevnaldrende midtbanespiller fra Nederland.

– Jeg vet ikke om interessen er der fortsatt, verken jeg eller Tobias har hørt noe mer om Ajax. Det er Molde Fotballklubb og agenten (Jim Solbakken) som tar seg av sånne ting. Familien forholder seg bare til at vi er her og spiller for Molde, sier Sander.

Tobias (16) var 12 år da han ble oppdaget av Ajax-speidere første gang sommeren 2011. Han har trent med klubben tre ganger.

Les også

Molde-spilleren gikk ned ni kilo etter skaden: - Det var helt forferdelig

Etter en fantastisk vårsesong har Sander Svendsen opplevd motgang den siste tida. Skade, utvisning og måltørke har satt unggutten på prøve.

– I tillegg måtte jeg melde forfall til U21-landskampen mot England, og det var utrolig kjipt. Alt det jeg har vært gjennom har selvfølgelig vært tøft, men det er samtidig gull verdt. Det er bittert og kjedelig når du står midt oppe i det, men det er helt sikkert noe som vil gjøre meg sterkere når det snur. Det er jo ofte sånn det er å være ung fotballspiller. Jeg tror det er greit at jeg får denne motgangen som 18-åring. Nå skal det bare gå oppover, sier Sander.

Publisert: