Tar seg råd til overnatting for første gang på fire år

TUIL snur de fleste steiner for å sikre opprykk til 1.-divisjon.

Publisert: Publisert:

TUIL-spillerne håper på jubelscener i Oslo i helgen. Foto: Trond Tomassen

  • Lars Eidissen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Søndag møtes KFUM Oslo og TUIL til kampen som vil avgjøre mye i tetstriden i 2.-divisjon avdeling 1. Med to poengs forsprang fra KFUM til TUIL på tabellen før kampen, vil en seierherre søndag ha opprykksskjebnen i egne hender før de siste to serierundene.

Med uavgjort kan også Grorud, som nå ligger ett poeng bak TUIL, melde seg på i kampen om førsteplass og opprykk til 1.-divisjon.

Hos TUIL, som har rykket rett opp i sine siste fem sesonger på nest øverste nivå, gjør man det meste for å lykkes igjen.

Les også

– Moralsk forkastelig av TIL

— Føles riktig

Blant annet overnatter man i Oslo før kampen som begynner klokken 17.30 på søndag.

— Det føles riktig å gjøre det denne gangen. Vi har fått litt støtte utenfra til å gjøre det, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

For to år siden var laget nødt til å overnatte før enkelte kamper i Trøndelag. Men det er fire år siden klubben sist frivillig valgte å koste på seg en overnatting før en 2.-divisjonskamp. Også den gang i anledning opprykksjakt, til en noe lengre reise til (Ørn) Horten.

Helstrup er ikke i tvil om at en natt i Oslo vil styrke sjansene i toppkampen mot KFUM.

— Fra et sportslig ståsted er vi veldig glad for at vi kangjøre de prioriteringene. Det gir oss optimale forutsetninger for en god oppladning. Å si hvor mange prosent bedre det gjør oss er vanskelig, mendet er alltid ideelt, sier Helstrup.

Les også

TUIL vil forlenge: - Vi skal være glade så lenge Gaute er her

Dekker merkostnaden

Overnattingen i Oslo vil koste klubben i overkant av 15.000 kroner.

— Vi er sånn rimelig i vater. Jeg tror vi klarer å dekke den merkostnaden, sier daglig leder i TUIL, Roger Ness.

Geir Arntzen i klubbens markedsavdeling har ledet arbeidet med «kronerullingen», som nå gir TUIL midler til en lengre reise.

— Det er tøft i sponsormarkedet om dagen, men vi har nok i hvert fall fått inn de midlene. Selv om TUIL gjør store investeringer om dagen i anlegg, så har TUIL Fotball de samme utfordringer som alle andre fotballklubber. Vi er veldig avhengig av det lokale næringslivet og sponsorinntekter, understreker Arntzen.

Publisert:

Les også

  1. TUIL-helten fikk mamma-klem etter overtidsmål

  2. Normann: - TUIL-comeback? Man skal aldri si aldri

  1. Fotball 2. div
  2. KFUM Oslo
  3. Tromsdalen Fotball