Halfvarsson vant da Northug aldri kom til mål: - Godt å sette nordmennene på plass

Men tross trøbbel er Northug fornøyd med helgen: — Jeg gleder meg allerede til neste år.

Publisert: Publisert:

Calle Halfvarsson var den sterkeste på sprinten i Sandnes og satte alle sine norske konkurrenter på plass. Foto: Fredrik Refvem

  • Svein Hagen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Calle Halfvarsson var suveren i herreklassen og satte de norske på plass. Petter Northug ødela staven og passerte aldri målstreken.

Calle Halfvarsson må som regel se ryggen til Petter Northug når det drar seg til en spurt, i alle fall vinterstid. I kveldens sprint ble det aldri noen real duell mellom dem, en ødelagt stav til Northug ødela den muligheten.

— Egentlig tenkte jeg ikke så mye på akkurat duellen med Petter, for meg handlet det om å komme først til mål, sier han.

Men han legger ikke skjul på at det var stort å sette alle de norske finalekonkurrentene på plass.

Les også

Renate fra Gjesdal fikk tidenes opptur

Les også

Slik skal Northug komme tilbake i form

Les også

Her sykler to superstjerner

Vil vinne langløpet neste år

— Fantastisk moro, og når det først skulle skje var det et eventyr at det skjedde her foran det utrolige publikummet i Sandnes. En slik stemning de klarer å gi, selv om været ble ganske ufyselig etter hvert, er helt enormt, understreker han.

Han fikk gode svar i løpet av de heatene han gikk med sprint at hurtigheten allerede er god. Noe han også håper han skal bevare til vinteren. Og han legger til at han mer enn gjerne kommer tilbake til Sandnes neste år.

— Nå vant jeg sprinten i år, neste år må jo det store målet være å vinne den nye øvelsen, langløp her i Sandnes. Det hadde vært helt topp, sier Halfvarsson.

Petter Northug fikk problemer med staven underveis og var sjanseløs under sprintfinalen. Foto: Fredrik Refvem

Northug ødela stavenPetter Northug har ikke villet snakke med pressen etter de to første dagene av Blinkfestivalen. Etter kveldens sprint stilte han imidlertid opp.

— Jeg var sjanseløs på denne sprinten når jeg ødelegger staven underveis. Men slik er det med sprint, det er en del av gamet at stavene kan gå i stykker. I finalen var det dessverre min tur å ha uhell, understreker Northug.

Han mener selv at treningsutbyttet av dagene i Sandnes og Lysebotn har vært veldig gode for hans del.

Skryter veldig av Blinken

— Kroppen fungerte veldig bra både i går på fellesstarten og i dagens sprint. Og jeg er så mektig imponert over dette arrangementet, hver eneste gang jeg har vært her har vært fantastisk. Gleder meg allerede til neste år, understreker Petter Northug.

Selv syntes han også treningsturen og møtet med Alexander Kristoff var spesiell for hans del.

— Jeg hadde aldri truffet han før og vi fikk virkelig snakket godt sammen i løpet av den tiden vi var sammen, både før og under treningsturen vår på sykkel, sier han.

Neste års Blinkfestival blir på fire dager. Da er skifesten i Sandnes en del av langløpssatsingen i World Classic Tour.

Allianseloppet i Sverige er i dag verdens største langløp på rulleski og foregår i Trollhättan. Nå ønsker svenskene et samarbeid med Blink for å få til et tilsvarende arrangement her i Sandnes. Og det er ikke tilfeldig at Blinkfestivalen er plassen hvor de svenske arrangørene ønsker samarbeid.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Front­kolli­sjon på E39 i Lyngdal

  2. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

  3. Haalands langspurt overskygget alt. Det gikk et gisp over fotballverdenen.

  4. Jakob Ingebrigtsen sikret seg kongepokalen

  5. Direkte: Hvem blir sykkelkongen av Champs-Elysées i Paris?

  6. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  1. Petter Northug