Familien: – Schumacher er i de beste hender

Michael Schumachers familie vil verne om stjernens privatliv.

SKADET: Formel-1-stjernen Michael Schumachers tilstand er relativt ukjent, fem år etter ulykken. Foto: TONY GENTILE

  • ole.henrik.tveten@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Michael Schumachers familie ber om forståelse for at det ikke er kommet mye informasjon rundt hans helsetilstand og sier at han er i de beste hender.

Familien verner om privatlivet til den sjudoble verdensmesteren i formel-1 og har ikke ønsket å gi regelmessige oppdateringer på Schumachers helsetilstand etter at han i 2013 pådro seg omfattende hodeskader i en alvorlig skiulykke i de franske alpene.

Tyskeren lå flere måneder i koma, og han skal fortsatt være i en rehabiliteringsfase. Han er ikke blitt sett offentlig siden ulykken, og svært lite informasjon er kommet ut om hvordan det går med Schumacher.

Torsdag fyller motorsportlegenden 50 år, og familien har i den anledning skrevet et sjeldent innlegg til offentligheten på Facebook.

– Dere kan være sikre på at han er i de beste hender, og at vi gjør alt som er mulig for å hjelpe ham, skriver familien, som også ber om forståelse for at det ikke kommer hyppige oppdateringer.

– Vennligst ha forståelse for Michaels ønske om å holde et så sensitivt tema som helse, privat.

Familien skriver også at den ønsker å markere Schumachers 50-årsdag «ved å feire alle hans seirer, rekorder og hans jubileum» med en ny mobilapplikasjon som skal vise et virtuelt museum. Denne appen skal lanseres torsdag.

Michael Schumacher ble verdensmester i formel 1 sju ganger fra 1994 til 2004 og har med det flest VM-titler i sportens historie. Han la opp i 2012.

Publisert:
  1. Formel 1

Mest lest akkurat nå

  1. Sirdal-ordfører: – Kan i verste fall ta dager før strømmen er tilbake

  2. Skjenking må vente. Barna får lettelser. I neste uke blir det dag for dag-vurderinger

  3. Travel dag for eieren etter at naustet knelte

  4. Slåssing utenfor ungdomsklubb på Bryne

  5. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

  6. – Vi må nok bruke dagen til å måke oss ut av hytta